Boğaziçi Üniversitesi'nde Veli Saçılık yasağı

Boğaziçi Üniversitesi'nde Veli Saçılık yasağı

Boğaziçi Üniversitesi'nde Veli Saçılık'ın katılacağı etkinlik üniversite yönetimi tarafından iptal edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih İncelemeleri Kulübü’nün 15 Şubat günü gerçekleştireceği "90'lardan bugüne Türkiye'de hapishaneler ve tutsak direnişleri" başlıklı panel, gerekli izinler alınmış olmasına rağmen üniversite yönetimi tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih İncelemeleri Kulübü tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

15 Şubat günü gerçekleştirmeyi planladığımız, Veli Saçılık'ın konuk olacağı "90'lardan Bugüne Türkiye'de Hapishaneler ve Tutsak Direnişleri" başlıklı panel; üniversite yönetimi tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir.

Kuşkusuz bu durum, bir KHK oldubittisiyle rektörlük seçimlerini kaldıran saray rejiminin Boğaziçi Üniversitesi'ni dönüştürme sürecinin ne ilk, ne de son icraatıdır. Hatırlanacağı üzere, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerKulübü'nün, Sera Kadıgil'i ağırlayacağı etkinlik yine bir rektörlük oldubittisiyle, "referandum öncesi siyasi parti temsilcilerinin konuk olmasının yasaklanması" kararıyla iptal edilmişti. Geldiğimiz noktada, kulüp etkinliklerinin; Kulüpler Arası Kurul, ÖFKK ve Öğrenci İşleri Dekanlığı'nın yanısıra, Kurumsal İletişim aracılığıyla doğrudan rektörlük tarafından denetlenmesi, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki özerklik kırıntılarını da ortadan kaldırmıştır.

Bu olay vesilesiyle, akademik özgürlük ve kurumsal özerkliği tavizsiz bir şekilde savunmanın önemini bir kez daha vurguluyoruz. Tüm BoğaziçiÜniversitesi mensuplarına, bu yönde atılacak adımları destekleme ve çoğaltma çağrısı yapıyoruz.