Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 'kayyum rektöre' karşı yürüyüş!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 'kayyum rektöre' karşı yürüyüş!

29 Ekim'de yayınlanan KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması öğrenciler tarafından protesto edilmeye devam ediyor. Öğrenciler bugün kampüs içerisinde kitlesel bir yürüş düzenledi. Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklaması sırasında öğrencilere polis saldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçtiğimiz temmuz ayında yapılan rektörlük seçimlerinden Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu yüzde 86 oyla birinci seçilmiş ancak rektörlük ataması 3 ay boyunca gerçekleşmemişti. 

29 Ekim'de yayınlanan kanun hükmünde kararname ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından, seçimler dahi katılmamış Prof. Dr. Mehmed Özkan, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmıştı. 

'Kayyum gibi rektör ataması' yorumu yapılan bu duruma tepki gösteren öğrenciler günlerdir sürdürdükleri nöbete devam ediyor. Kampüste oturma eylemi düzenleyen öğrenciler, eylemin ardından saat 13.00'da rektörlük önündeki nöbetten başlayarak kampüs içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi. 

ÖĞRENCİLERE POLİS SALDIRISI: 2 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

Boğaziçi Güney Kampüsü önüne kadar yürüyen öğrenciler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından üniversitenin giriş kapısına gelen polis ekipleri öğrencilere saldırdı. 2 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler, daha sonra serbest bırakıldı.