Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gözaltına alındı

Erdoğan’ın “Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” diyerek hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah saat 05.00 sıralarında polisin ev ve yurtlara düzenlediği baskınlarda gözaltına alındı.

Kuzey Kampuse gelen polisler, 2'inci ve 4'inci yurtta ve Kuzey Kampusü kütüphanesi sesli çalışma bölümünde GBT kontrolü yaptı. Baskın ve aramalar sırasında okulda akrep tipi zırhlı araç, TOMA ve gözaltılar için boş otobüs konuşlandığı bildirildi.

Okul içindeki baskınlarla eş zamanlı olarak bazı öğrenci evlerine de baskın yapıldı

'GÖZALTI SAYISI 7'YE ÇIKTI'

BBC Türkçe'ye bir açıklama yapan öğrencilerin avukatı İnayet Aksu, eylemle ilgili toplam gözaltı sayısının böylece 7'ye çıktığını söyledi.

Avukat Aksu "22 Mart günü 6 öğrenci gözaltına alındı, eyleme katılmadıkları anlaşılan 3 öğrenci bir gün sonra serbest bırakıldı. 23 Mart'ta bir öğrenci daha gözaltına alındı. Bugünkü gözaltılarla birlikte böylece gözaltındaki öğrenci sayısı 7'ye çıktı" dedi.

Aksu, ayrıca bir günlük avukat görüş yasağı nedeniyle bugün gözaltına alınan öğrencilerle Pazartesi sabahı görüşebileceğini söyledi.

[ih2]

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

TSK ve ÖSO'cu çetelerin Afrin'i ele geçirmesi üzerine lokum dağıtan gruba müdahale eden üniversiteliler hakkında Erdoğan, "Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız" demişti. Erdoğan, dün yaptığı konuşmada da “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” sözleriyle üniversitelileri hedef göstermeye devam etmişti.