Boğaziçi öğrencilerine ODTÜ'den destek

Boğaziçi öğrencilerine ODTÜ'den destek

ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine dönük operasyonlara dair açıklama yaptı.

İleri Haber

ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi, AKP'li Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterildikten sonra gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ilişkin bir açıklama yaptı.

[ih2]

Boğaziçi Üniversitesi’nde gerici-faşist bir grup, Afrin kent merkezinin TSK ve ÖSO tarafından ele geçirilmesinin ardından lokum dağıtmak istemişt, üniversite öğrencileri de tepki göstermişti. Bunun üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı ve hükümet Boğaziçi öğrencilerini hedef göstermiş, öğrenciler yurtları basılarak gözaltına alınmıştı.

ODTÜ ÖTK da müdahale üzerine YÖK, Rektörlük ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek açıklaması yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Üniversiteler özgür düşünce ortamının; bilimsel, laik eğitim ilkelerinin koruyucusu olması gereken kurumlardır.

Yapılan operasyonlar üniversite gençliğinin baskılarla yıldırılmasına, özgürlüğü ve barışı savunanların sindirilmesine yöneliktir. Bu ilkeleri savunmaktan ötürü gizli operasyonlarla, üniversitemizden arkadaşlarımızın gözaltına alınması, üniversitemizde düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik ağır bir darbedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi geleneğini sahipleneceğini iddia eden yönetimin söz verdiği ilkelere sadık kalması beklenmektedir.

ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi olarak maksatlı bir şekilde hedef gösterilen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ve Ankara Üniversitesi’ndeki öğrenci arkadaşlarımızın da yanında olduğumuzu bildiriyor, gözaltındaki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz”

DAHA FAZLA