Bodrum'da 250 kişi MHP'den istifa etti

Bodrum'da 250 kişi MHP'den istifa etti

Bodrum'da MHP İlçe Teşkilatı'na üye 250 kişi partisinden istifa etti.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde MHP İlçe Teşkilatı üyesi 250 kişi, Bitez Adliyesi'ne gelerek partilerin istifa ettiklerine dair dilekçeyi Bodrum İlçe Seçim Kurulu'na teslim etti. 

'680 ÜYENİN 250'Sİ İSTİFA ETTİ'

Aralarında parti yöneticileri ve eski belediye başkanlarının da bulunduğu grup, adliye önünde basın açıklaması düzenledi. İstifa eden grup adına konuşan MHP'li eski ilçe başkanı İlhami Karadağ şunları söyledi:

Yaklaşık 680 üyesi bulunan MHP Bodrum İlçe Teşkilatı'nda, bugün 250 kişi istifasını verdi. Önümüzdeki günlerde bu istifalar devam edecek. Bizler bugün içimiz kan ağlayarak partimizden istifa ediyoruz. 50 yıldır bu partiye gönül bağıyla hizmet ediyorum. 30-40 yıldır hiçbir beklentisi olmadan hizmet veren arkadaşlarımız var. Parti eski rotasından çıktığı ve tüzel kişiliğini kaybetmeye başladığı için bu noktaya gelindi. Bu şartlarda partiye daha fazla hizmet veremeyeceğimizi, ülke yararına daha fazla hizmet edemeyeceğimizi, ülkemize daha fazla sahip çıkamayacağımızı anladık. Bu nedenle toplu halde istifa etme kararı aldık.

'İHRAÇ KARARLARI İSTİFA ETMEMİZDE ETKİLİ OLDU'

Kapatılan Konacık Belde Belediyesi'nin son başkanı Mehmet Tosun ise, alınan ihraç kararları nedeniyle istifa ettiklerini belirterek şunları söyledi

Bizler onlarca yıl hizmet verdiğimiz partimizden yine nezaket kuralları içerisinde istifa etme sürecini değerlendirirken, bir baktık ki 22 arkadaşımız ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş. İstifa haberleri yayarak gündemi meşgul etmek istemedik. Bunlar parti içi demokrasiye karşı alınmış tavırlardır. Kesinlikle olumlu bulmuyoruz. Bu nedenle bu yapı içerisinde daha fazla durmamızın bir anlamı kalmadığını düşündük ve uyguladık. Ancak ihraç kararları bugün toplu halde istifa ve açıklama yapma kararımızı almamıza neden oldu. Bizim gönül bağımız kalmadı ama partide kalan arkadaşların da yolu açık olsun.