'Bocuk Gecesi'nin bu yılki konsepti Game of Thrones

'Bocuk Gecesi'nin bu yılki konsepti Game of Thrones

Edirne'nin Çamlıca Köyü'nde geleneksel olarak düzenlenen 'Bocuk Gecesi', bu yıl Game Of Thrones konseptiyle kutlanacak.

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Çamlıca Köyü'nde geleneksel olarak düzenlenen 'Bocuk Gecesi', 6 Ocak Cumartesi (bugün) kutlanacak. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçinin katılımının beklendiği gecenin bu yılki konsepti ise ünlü Game of Thrones dizisi olarak belirlendi. 

BOCUK GECESİ NEDİR?

Binlerce yıllık bir gelenek olan 'Bocuk Gecesi'; iyiliğin, bereketin simgesi olarak bahar aylarının gelişinin kutlandığı Nevruz ya da Hıdrellez gibi etkinliklerin tam tersi olarak kötülüğün ve bereketsizliğin simgesi kışın en soğuk gecesinde gerçekleştiriliyor. Gecede her evde mutlaka kabak tatlısı pişiriliyor. Buna göre 'Bocuk' adı verilen ve kötülüğü temsil eden varlığın kabak pişirilen evlere giremediğine inanılıyor. Gecede çarşaflara bürünen gençler komşularını "Bocuk geliyor" diyerek korkutuyor. 

Çamlıca Köyü'nde geleneksel hale gelen 'Bocuk Gecesi', Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da  ‘Korunması ve yaşatılması gereken somut olmayan kültürel miras’  şeklinde tescillendi. Gece kapsamında köye gelen ziyaretçiler beyaz çarşaflar giyiyor ve yüzlerine çeştli boyalarla maskeler yapıyorlar.

DAHA FAZLA