BM'den İsrail ve Filistin açıklaması: Din savaşına dönüşebilir

BM'den İsrail ve Filistin açıklaması: Din savaşına dönüşebilir

İsrail-Filistin arasında İsrail'in Mecsid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları sonrası yaşanan çatışmalara ilişkin Birleşmiş Milletler(BM)'den açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov, yaklaşık iki haftadır süren Kudüs krizi ile ilgili "dinler arası savaşa" dönüşebileceği uyarısında bulundu.Mladenov, krize yönelik BM Güvenlik Konseyi'nin gündem dışı  toplandığını ve krizin Ortadoğu'daki diğer ülkeleri de içine çekme riski bulundurduğunu vurguladı.

Mladenov,İsrail'in Mescid-i Aksa camisinin ana girişine koyduğu metal detektörleri kaldırma kararını olumlu bulduğunu, bu kararın gerginliğin azaltılması konusunda önemli bir aşama olduğunu belirtti. 
RÜDAW Türkçe'nin haberine göre Mladenov, “Bugün Gazze ve Batı Şeria her zaman olduğundan daha da ayrı. Filistin liderleri kendi halklarının geleceği konusunda zorlu seçimler yapmak zorundalar. Ya ideolojik farklılıkları gidermek için çalışacaklar ya da Gazze'nin tamamen çöküşüne yol açacak yolu izlemeyi sürdürecekler. Filistinlileri birleştirmek ve devlet amacı doğrultusunda çalışabilirler, Filistin ulusal projesinin çöküşünün önüne geçebilirler.” ifadelerini kullandı. 


"İSRAİL FİLİSTİN HALKINA KENDİ TOPRAĞINDA TERÖR UYGULUYOR"
Filistin’in BM Temsilcisi Riyad Mansur da Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Filistin halkının silahsız ve savunmasız bir halk olduğunu, İsrail’in Filistin halkına kendi topraklarında terör uyguladığını savundu. BM Güvenlik Konseyi toplantısına saldırılarda yaralanan bir İsrailli ile gelen İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise Filistin yönetimini teröre destek vermekle suçladı.