Bitkisel hayattaki kadın doğum yapınca personelden DNA toplandı

Bitkisel hayattaki kadın doğum yapınca personelden DNA toplandı

10 yıldır bitkisel hayatta bulunan kadının doğum yapması üzerine, bakımevindeki erkek sağlık görevlilerinin DNA örneklerinin incelenmesine başlandı.

ABD'nin Arizona eyaletindeki Phoenix kentinde bir bakımevinde gerçekleşen olayda, 10 yıldır bitkisel hayatta bulunan 29 yaşındaki bir kadın hastanın doğum yapması ülkede büyük tepki çekti.

Hacienda bakımevinde meydana gelen tecavüzle ilgili başlatılan soruşturma derinleştirildi. Soruşturma kapsamında, bakımevinde çalışan erkek sağlık görevlilerinden DNA testi istendi.

DOĞUM YAPANA KADAR FARK EDİLMEDİ

Bakımevi personeli, bitkisel hayattaki kadının hamile olduğunu doğum yapana kadar fark etmediklerini belirtmişti.

Yetkililer, bitkisel hayattaki kadının kim tarafından saldırıya uğradığını belirlemek üzere polisin işlem başlattığını açıklamıştı. Açıklamada, kadının 10 yıl önce suda boğulmak üzereyken kurtarıldığı ve o tarihten bu yana klinikte bitkisel hayatta olduğu da ifade edilmişti.

Yetkililerce yapılan açıklamalardan, kliniğe çağrıldıklarında bebeğin nefes almadığını ancak şimdi annesiyle birlikte bir bölge hastanesinde olduğunu ve durumunun iyiye gittiğini biliniyor.

10 yıldır komada olan kadının ailesinin avukatı John Micheaels, ailenin bu tecavüz ve ihmalden dolayı öfkeli olduğunu ve travma yaşadığını belirtti.

Bakımevinin internet sitesindeki şikayetler arasında Aralık 2013 tarihli bir yorum dikkat çekti. Çalışanlardan birinin 4 hastayla ilgili cinsel içerikli yorumlar yaptığı bildirilirken, bu çalışanın yaptığı yorumdan sonra işine son verildiği ve hakkında araştırma sürdüğü belirtildi.

KIZILDERİLİ KABİLE LİDERİNDEN AÇIKLAMA

Kızılderili kabile liderinin yaptığı açıklamayla, komadaki kadının San Carlos Apache kabilesinden olduğu öğrenildi.

Kabile lideri Terry Rambler, "Bir üyemizin bu muameleye maruz kalmasından dolayı büyük bir şok ve dehşet yaşıyorum. Sevdiğiniz biri bakıma muhtaç, bu kadar korunmasız ve başkalarına bağımlı olduğunda, bakıcılara güven duyarsınız. Malesef o bakıcılardan biri güvenilir değildi, hastanın durumundan istifade etti" dedi.