'Birlikte güçlüyüz' diyen yüzlerce kadın Türkiye Buluşması'nda bir araya geldi

'Birlikte güçlüyüz' diyen yüzlerce kadın Türkiye Buluşması'nda bir araya geldi

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelen kadınların 2 günlük Türkiye Kadın Buluşması tamamlandı. Kadınlar bir arada mücadele etmeye devam edeceklerini belirtirken, kadın dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

İleri Haber

164 kadın ve LGBTİ+ örgütünün çağrısıyla bir araya gelen kadınların iki günlük programı tamamlandı.

İstanbul Beşiktaş'taki Fulya Sanat Merkezi'nde 5-6 Ocak tarihinde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar katıldı.  2 gün süren programda kadınlar birlikte neler yapabileceklerini değerlendirdi.

Açılış konuşmasını Kadınlar Birlikte Güçlü adına yapan Çağla Akdere, kadın hareketinin gücüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Hareket, gücünü dayanışmamızdan alıyor ve bizler bu güçle dünyayı yerinden oynatabileceğimizi biliyoruz. Bunu Arjantin’den İran’a, İzlanda’dan ABD’ye, Polonya’dan İspanya’ya yükselen kadın isyanlarıyla kadınların özgürlükleri, bedenleri, emekleri, kimlikleri için hayatı durdurmayla tekrar gördük. Şimdi burada birlikte Türkiye’deki kadın hareketi olarak bu gücü yeniden hissediyoruz” dedi.

Akdere'nin konuşmasının ardından ortak imza metni illerden gelen kadınlar tarafından birlikte okundu.

40'tan fazla ilin deneyim aktarımlarının yapıldığı 1. günde kadınlar bir arada olduklarında neleri başarabildiklerinin altını çizdi. Kadınlar konuşmaları sırasında,  cezaevindeki açlık grevinin 59. gününde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i ve 719 haftadır kayıplarını arayan Cumartesi Anneleri’ni de selamladı.

800'den fazla kadının katıldığı etkinliğin 2. bölümünde kadınlar atölye gruplarına bölünerek tartışmalarına devam etti. Kadınları bir araya getiren nedenler, eksikler ve önerilerle devam eden atölye tartışmalarında, kadın dayanışmasının büyütülmesine yönelik vurgular yapıldı.

6 Ocak günü ise atölye sonuçları değerlendirilerek yeni dönem planları konuşuldu. Atölyelerden gelen öneriler ve forum kısmıyla ilerleyen ikinci gün programında, kadınlar bu buluşmanın bir başlangıç olduğunu ifade etti.

DAHA FAZLA