Birleşik Taşımacılık Sendikası: Ulaşım kâr değil halka hizmettir

Birleşik Taşımacılık Sendikası: Ulaşım kâr değil halka hizmettir

Sakarya'da Adapazarı Garı'nın işlevsizleştirilmesine karşı çıkan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, basın mensupları ve kent temsilcileriyle bir araya geldi.

İleri Haber

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) çağrısıyla Adapazarı Garı’nın faaliyete geçmesi, trenin Gar Meydanı’na yeniden gelmesine dair teknik analiz ve görüşlerin paylaşıldığı ve basın mensupları ile kent temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda buluşuldu.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, Adapazarı Garı'nın Maltepe'ye taşınmasına gösterilen gerekçelerin doğru olmadığını,  Adapazarı Ekspresi'nin merkeze gelmesi halinde trafik sorununa yol açmayacağını, aksine sorunu çözeceğini belirtti. Bektaş Adapazarlılara, gara ve Adapazarı Ekspresi'ne sahip çıkmalarını da istedi.

Yapılan basın açıklamasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin sorumluluğu sürekli birbirlerine attıkları belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Adapazarı Ekspres tren seferlerinin kent içi trafiği engellediği ve hemzemin geçitlerde trafik oluşturduğu bu nedenle de Adapazarı garın otogar yakınlarına taşınması yönünde planlama faaliyeti içinde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile gar ve istasyon arazileri üzerinden gelir elde etmeyi işletmecilik sanan TCDD arasında Adapazarı Garın belediyeye devrine ilişkin bir protokol imzalanmıştır. Kent içinden demiryolu geçmesi karayolu trafiğinin akışına engel teşkil ediyor diyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi, TCDD ile bir sözleşme imzalamış ve Adapazarı-Arifiye arasında Adapazarı Ekspreslerine göre sefer sıklığı daha fazla olan ADARAY adı altında banliyö tren işletmeciliği yapmaya başlamıştır.

İstenildiği takdirde en fazla 10 gün içinde seferlerin Adapazarı merkezinde tekrar başlamasının mümkün olduğu belirtilen açıklamada bölgenin 64 dönümlük arazisinin fuar yapılması gibi projelerle daha sonra AVM’ye kurban edileceği belirtildi.

Konuşmada yetkililerin görevinin halka hizmet olduğu söylenerek trenin geri gelmesinin trafiği engelleyeceği iddialarının yalan olduğu, bilakis demiryollarının trafiği rahatlatmak gibi bir karşılığı olduğu belirtildi. Halka güvenli, ekonomik ve hızlı ulaşım hizmetinin tüm gelişmiş kentlerde demiryolları üzerinden gerçekleştiği, Büyükşehir Belediyesi’nin ise kimi rant kaygılarından kaynaklı olarak süreci çözüme kavuşturmadığı belirtildi.

BTS İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Avukat Ersin Albuz, BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, Eğitim-Sen Genel Başkanı Seray Aytekin Aydoğdu, Eğitim-Sen Sakarya İl Başkanı Ali Yavuz Köse, Sakarya SES temsilcisi Kadir Varol, Sakarya BES temsilcisi Merve Kanbur, Adapazarı Gar Müdürü ve Sakarya Kent Çalışma Grubu ve basın mensuplarının katıldığı etkinlikte yapılan basın açıklamasının ardından sorulan sorulara cevaplar verilmesi ve halkın trenine sahip çıkması talep edilerek son buldu.

DAHA FAZLA