Birleşik Metal-İş'ten 1 Mayıs kararı

Birleşik Metal-İş'ten 1 Mayıs kararı

Birleşik Metal-İş Sendikası, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacağını açıkladı.

İleri Haber

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası,  “Başkanlar Kurulumuz, 2018 yılı 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması kararını almıştır. Tüm emek örgütlerini ve sendikaları da Taksim alanında 1 Mayıs kutlamalarına çağırmaktadır” açıklamasında bulundu.

Sendika tarafından Başkanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada,  "Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, saldırıların yoğunlaştığı, grev yasaklarının ardı ardına hayata geçirildiği, anti demokratik uygulamaların, baskı ortamının yaygınlaştığı, sendikalara ve emek hareketine yönelik 1 Mayıs kutlama alanına ilişkin devam eden keyfi tutumun son bulması için bu yıl Taksim’de kutlamaların önemine dikkat çekmiştir” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Sendikalar, anti-demokratik uygulamaların yaygınlaştığı baskı ortamında 1 Mayıs hazırlıklarına başlayacaklar. Bu yıl 1 Mayıs’a sendikal hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı, iş cinayetlerinin artarak devam ettiği, adalete hukuka güvensizliğin arttığı bir atmosferde gidiliyor. 

Taksim’de 1977 1 Mayıs’ında 37 canımızın hayatına mal olan kutlamalardan sonra, Taksim’in 1 Mayıs alanı olarak kapatılmaya çalışıldığı bilinmektedir. Özellikle 2007 yılından itibaren giderek yükselen ve uğruna bedeller ödediğimiz 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması mücadelemizin elde edilen kazanımdan sonra bir kez daha boşa çıkarılmış olması kabul edilemez.

Dönem dönem Taksim’in 1 Mayıs alanı olarak işçilere açılması için sendikamız ve Konferasyonumuz DİSK’in önemli çabaları olmuştur. Hükümet kutlamaların işçilerin kitleselleştiği eylemlere dönüştüğünü gördüğünde ise tekrar yasaklamış, bundan sonra Taksim’de yapılmak istenen tüm kutlamalar emniyet güçlerinin azgın saldırısıyla karşılaşmıştır. 

Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, saldırıların yoğunlaştığı, grev yasaklarının ardı ardına hayata geçirildiği, anti demokratik uygulamaların, baskı ortamının yaygınlaştığı, sendikalara ve emek hareketine yönelik 1 Mayıs kutlama alanına ilişkin devam eden keyfi tutumun son bulması için bu yıl Taksim’de kutlamaların önemine dikkat çekmiştir.”

 

TÜRK İŞ: HATAY'DA KUTLAYACAĞIZ

 Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise "Bu yıl 1 Mayıs'ı Hatay' da kutlayacağız" dedi.