Birleşik Haziran Hareketi’nden Kocaeli’nde Hayır paneli

Birleşik Haziran Hareketi’nden Kocaeli’nde Hayır paneli

Haziran Hareketi’nin ‘Yeni bir başlangıç için Hayır’ başlıklı panelinde CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve araştırmacı Bülent Forta bilgilendirme yaptı.

Haziran Hareketi’nin ‘Yeni bir başlangıç için Hayır’ başlıklı panelinde CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve araştırmacı Bülent Forta bilgilendirme yaptı.

Referandum için HAYIR çalışmasının başlangıcı sayılan panele yoğun katılım oldu. Arzum Gönüleri’nin moderatörlüğündeki panelde, CHP İstanbul Milletvekili Haziran Yürütme Kurulu üyesi İlhan Cihaner referanduma sunulacak anayasa taslağının demokratik ögelerden yoksun olduğunu, Bülent Forta ise muhaliflerin, ilk kez moral üstünlüğü ve çalışma azmine sahip olduğunu savundu.

“HAYIR OYLARINI ARTITMANIN DERDİNE DÜŞMELİYİZ”

 CHP İstanbul Milletvekili Haziran Yürütme Kurulu üyesi İlhan Cihaner; 16 Nisan da basitleştirilmiş bir tercih yapılacağını belirterek, şunları söyledi: ‘’Hayır’a tanınan olanaklar neredeyse sıfır, hatta engelleniyor. Büyük bir çifte standart yapılıyor. Bu nedenle işimiz bir anlamda zor ama bir anlamda da kolay. Neden kolay ? Çünkü haklıyız. Herkes elini taşın altına koymak zorunda. Bu sadece partilere, örgütlü yapılara bırakılamaz. Sandığa gitme oranı referandumlarda hep düşük olur. Dolayısıyla sandığa gitmeye imtina edenleri sandığa gitmek için ikna etmeliyiz. Eğer katılım oranını yüzde 85’e yaklaştırırsak zaten hayır çıkma olasılığı çok yüksek olacaktır. Hayır oylarını nasıl arttırmanın derdine düşmeliyiz. Getirilmek istenen bu Anayasa ile devlet, kişi devletine dönüşüyor. Parlamento ortadan kaldırılıyor, içi boş bir kabuğa dönüşmüş oluyorlar. Bu sistem de hükümet yok. Güvenoyu almayan bir yapıya hükümet diyemezsiniz. Biz kim gelirlerse gelsin bu yetkileri kötüye kullanacağını düşünüyoruz.”

“SARAY YAPTILAR, İÇİNDE DEMOKRASİ YOK”

Araştırmacı-Yazar Bülent Forta ise belli bir amaç için dayatılan referandum ile karşı karşıya kalındığını anlatarak, şunları kaydetti: ‘’Referandumda hayır çıkması bu hedefleri gözetenlerin önemli bir yenilgi almasına neden olacaktır. Bugüne kadar çeşitli yalanlarla kendi iktidarlarını sürdürüyorlardı. Ama, görüyoruz ki artık yolun sonuna gelindi. İşleri güçleri sabah akşam yalan ile şekilleniyor. 15 yıldır ne yaptılar ? Koca koca adalet sarayları yaptılar ama içinde adalet yok. Koca koca kültür merkezleri yaptılar içinde kültür yok. Koca koca okullar yaptılar ama içinde bilimi savunacak bir kişi bırakmamaya çalışıyorlar. Bir saray yaptılar içinde demokrasi yok. Bu süreç içinde ev ev sokak sokak dolaşarak hayır oylarını örgütlememiz gerekiyor. İlk kez moral üstünlüğü, çalışma azmi bize geçmiş durumdadır.” Cihaner ve Forta, konuşmaların bitiminde paneli izleyenlerin yönelttiği soruları da yanıtladı.

DAHA FAZLA