Bir günde müdür olan vali eşi istifa etti: Bir Seval Aktaş kurban olsun

Bir günde müdür olan vali eşi istifa etti: Bir Seval Aktaş kurban olsun

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın eşi Seval Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etti. "Devletimiz için canımızı ortaya koymuş insanlarız" diyen Aktaş “Bir Seval Aktaş kurban olsun” diye konuştu.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eş durumu tayiniyle öğretmen olarak iline gelen eşi Sevil Aktaş’ı görevlendirildiği okuldan 24 saat sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamıştı. Vali Aktaş, “Okuldaki ahengi bozar diye endişe ettim ve hızlı bir karar verdik” demişti.

İki gündür konuyu düşündüğünü söyleyen Seval Aktaş gazetecilere bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu. Aktaş istifasına ilişkin, ”Yani 25 yıllık deneyimlerimi hizmet için kullanayım dedim ama başka yönlere gitti olay. Hakkımızda hayırlısı olsun. Yeter ki devletimiz, hükümetimiz, milletimiz zarar görmesin. Benim adımdan dolayı hükümetimize bir zarar gelmesin” dedi.

‘BİR SEVAL AKTAŞ KURBAN OLSUN’

Aktaş, şöyle devam etti:

"Biz devletimiz için canımızı ortaya koymuş insanlarız. Vatanımız, devletimiz, milletimiz sağ olsun. Bir Seval Aktaş kurban olsun. Benim zihniyetim her zaman böyledir. Bize 'bekleyin acil karar vermeyin' dediler. O şokla ne karar vereceğimi bilemedim. En doğrusunun ne olacağını bilemedim. Yani taşlar yeni yeni oturdu kafamda. Şu anda kimsenin istemediği Milli Eğitimde özel büroda görevlendirildim. Özel büroda tercih edilmeyen bir görev var. Mesleğimde 25 yılımı doldurdum. Yaştan dolayı emekli olamıyorum. Belki maaş olmadan emekli de olabilirim, kesin kararımı vermedim."