Bir çocuğun dövülerek öldürüldüğü cezaevi müdüründen skandal savunma

Bir çocuğun dövülerek öldürüldüğü cezaevi müdüründen skandal savunma

Maltepe Cezaevi'nde 15 yaşındaki Onur Önal'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin yargılanan dönemin müdürü, "Çocukların şiddet içeren oyunlar oynadığını olaydan sonra fark ettik" savunması yaptı.

Foto: Arşiv

Maltepe Cezaevi’nde 15 yaşındaki Onur Önal’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin yargılanan, dönemin Kurum Müdürü Naci Yıldız, tutuklu çocukların şiddet içerikli oyun oynadıklarını, olay sonrası öğrendiğini savundu. Yıldız, devamında, Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir yazıdan söz ederek, “Bize çocukların şiddet içeren oyunlar oynadıklarına dair uyarı mahiyetinde yazı yazılmıştı” dedi.

Yıldız’ın çelişkili açıklamalarına Onur Önal’ın annesi Nurcan Önal tepki gösterdi. Önal, “Ben de mahkûmum. Cezaevinde işler nasıl oluyor biliyorum. Bir kavga olduğunda, memurlar gelip bakar, birisi ‘bir şey yok der’ ve giderler” dedi.

“ÇOCUKLAR OYUN OYNUYOR…”

Cumhuriyet’in haberine göre Naci Yıldız, ikinci müdür Suat Karhan, baş memur Hamza Bal ve 6 infaz koruma memuru İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Davanın yedinci oturumu önceki gün yapıldı. Duruşmada, infaz koruma memuru Kasım Akarsu tanık olarak dinlendi. Akarsu, “Biz müdürümüz olsun, baş memurumuz olsun, verdikleri görevleri layıkıyla yerine getirdik. O gün çocuklar her zamanki gibi oyun oynuyorlardı. Bir koğuşta sorun çıkınca oraya yönleniyoruz, diğer koğuşla irtibatımız kesiliyor” dedi.  

ÇELİŞKİLİ İFADE

Sanık müdür Naci Yıldız ise şöyle konuştu: “Biz, çocuklar arasında şiddet içeren oyunlar oynandığını, olaydan sonra fark ettik. Ancak bakanlıktan gelen bir yazı da vardı. Değişik kurumlarda, çocukların buna benzer yüzük, mahkeme gibi oyunlar oynadıkları konusunda uyarı mahiyetinde yazı yazılmıştı. Çocuklar birbirlerinin boğazına basmak suretiyle oyunlar oynuyorlardı. Ben ve hiçbir personel şiddet içeren olay gördüğünde müdahale etmememiz mümkün değildir. Ancak, olay olduktan sonra, birinin şikâyeti üzerine veya kontrol ettiği sırada görürse müdahalede bulunuyor.”

ANNEDEN TEPKİ

Nurcan Önal ise ifadeleri kabul etmediğini dile getirerek, “Anlatılana bakılırsa kendileri melek. Bunun böyle olmadığını biliyorlar. Memurların mahkûmlara nasıl davrandıklarını ben de çok iyi biliyorum” dedi.

DAHA FAZLA