Binlerce DİSK'li kıdem tazminatı hakkı için yürüdü

Binlerce DİSK'li kıdem tazminatı hakkı için yürüdü

DİSK'in çağrısıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da bir araya gelen işçiler kıdem tazminatı hakları için yürüdü.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu'nun kıdem tazminatı konusunda almış olduğu eylem kararı doğrultusunda yurdun birçok yerinde basın açıklamaları yaptı.

DİSK işçilerin kıdem tazminatı hakkının fon yoluyla gasp edilmesine karşı Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

Ankara'da DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve binlerce işçi gerçekleştirilecek açıklama için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne geldi.

DİSK'liler kıdem tazminatı hakkı için İstanbul'daki İŞKUR binası önündeydi.

Burada bir basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı yıllar önce bizden bir önceki kuşakların mücadele ederek bedel ödeyerek kazandıkları haklardır. Kazanılmış haklar bizim bugün korumakla yükümlü olduğumuz aynı zamanda gelecekte çocuklarımıza devretmekle yükümlü olduğumuz haklardır” dedi

 

İZMİR'DE İŞÇİLER İŞ BIRAKACAK

İzmir'de DİSK'in düzenlediği TMMOB ve KESK'in de destek verdiği eylemde İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) önünde toplanan işçiler 'Kıdemi değil taşeronu kaldır', 'Kıdem tazminatında fon değil garanti istiyoruz' eylemi yaptı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, kıdem tazmınatının fona devrinden vazgeçilmediği takdirde 16 Haziran Cuma Günü DİSK'in örgütlü olduğu işyerlerinlde yarım gün iş bırakacaklarını açıkladı.

Adana'da da işçiler HDP'li Meral Danış Beştaş'ın katılımıyla yürüyüş gerçekleştirdi.