Bilgi Üniversitesi’ne tekbirlerle saldıran faşist grup üniversitelileri darp etti

Bilgi Üniversitesi’ne tekbirlerle saldıran faşist grup üniversitelileri darp etti

8 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’nde kadın öğrencilerin açtığı standa tekbirlerle saldıran faşist grup yeniden saldırı gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilerin açtığı standa tekbir sesleriyle yüzleri kapalı olarak bıçaklı saldırı gerçekleştiren faşist grup, üniversitelilere saldırdı. Geçtiğimiz perşembe (25 Mayıs) günü saat 17.00 civarında Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsünde saldırı girişimi için toplanan ve Milliyetçi Düşünce Kulübü üyesi olduğu öğrenilen bir grup faşist öğrenci, Bilgi Üniversitesi'nden 2 öğrenciyi sözlü şekilde taciz ederek takip etmeye başladı. Okul servisine kadar takiplerini sürdüren faşist grup, Şişli'deki Trump Towers AVM önünde servisten inen öğrencileri darp etti. Darp olayından yarım saat sonra faşist grup bir başka okul servisinden inen bir öğrenciyi daha darp etti. 

NE OLMUŞTU?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bilgi Üniversitesi'nden bir grup faşist öğrenci ve okula kaçak yollardan girip, tekbir sesleriyle yüzleri kapalı olarak bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişiler, Bilgi Kadın Kulübü üyesi bir öğrencinin yaralanmasına sebep olmuştu. Olayın ardından faşist grup tehditlerini ve saldırılarını sürdürmüş, hedef gösterdiği öğrencileri darp etmişti. 

Üniversitedeki ilerici kulüplerden öğrenciler Santral Kampüsü ve Kuştepe Kampüsü'nde sistematik olarak tehdit ediliyor. Tehdit eden ve saldırıda bulunanlar arasında Milliyetçi Düşünce Kulübü adlı faşist oluşumdan öğrencilerin bulunduğu biliniyor.

DAHA FAZLA