Bilgi Üniversitesi'nden YÖK'ün çalışma iznini iptal ettiği Chris Stephenson'a destek: Chris'siz Bilgi'ye Hayır

Bilgi Üniversitesi'nden YÖK'ün çalışma iznini iptal ettiği Chris Stephenson'a destek: Chris'siz Bilgi'ye Hayır

Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri Chris Stephenson’ın YÖK tarafından çalışma izninin iptal edilmesini protesto etti.

18 yıldır Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Chris Stephenson'un çalışma izninin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından iptal edilmesi bugün okulda protesto edildi.

Öğrenciler ve akademisyenler 'Chris'siz Bilgi'ye Hayır', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' ve 'Üniversiteye saldırı topluma saldırıdır' pankartlarını taşıyarak bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında "Üniversitemizin misyon ve değerlerine sahip çıkarak, hukukla ve akademik ilkelerle ilgisi olmayan bu gibi keyfi dayatmaları kabul etmiyoruz. Chris Stephenson hakkındaki bu YÖK kararı bir ilk değildir. Geçtiğimiz haftalarda başka iki üniversitede de tek ortak noktaları yabancı statüyle çalışmak ve 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı barış bildirisine imza atmak olan öğretim üyelerinin çalışma izinleri aynı şekilde YÖK tarafından iptal edildi" dendi.

Bizler yüzlerce Bilgili akademisyen ve çalışan olarak bu tür kararlar ve uygulamalara karşı duracağız, Chris’i hukuk mücadelesinde destekleyeceğiz” denilen açıklama şöyle sonlandırıldı:

”Tekrar söylüyoruz. Üniversitemizin misyon ve değerlerine sahip çıkarak hukukla ve akademik ilkelerle ilgisi olmayan bu gibi keyfi dayatmaları kabul etmiyoruz.”

​Basın açıklamasının ardından, Stephenson etkinlik çadırında 'Matematik, Bilgisayar ve Toplum' başlıklı bir  açık ders verdi.

NE OLMUŞTU?

Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan Bilgi Üniversitesi’nde görevli İngiliz akademisyen Chris Stephenson’ın çalışma izni YÖK tarafından iptal edildi.

Stephenson iptal kararını Twitter hesabı üzerinden “18 senelik işimden atıldım. YÖK çalışma iznimi, hiçbir gerekçe göstermeden, iptal etti” ifadeleriyle duyurmuştu.

DAHA FAZLA