Bilgi Üniversitesinde tekbirlerle kadın öğrencilere saldıranlar serbest

Bilgi Üniversitesinde tekbirlerle kadın öğrencilere saldıranlar serbest

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açılan standa saldıran bıçaklı ve yüzü maskeli kişiler gözaltına alınmalarının ardından serbest bırakıldı.

Bilgi Üniversitesinin Santralistanbul Kampüsü’nde 8 Mart günü stant açan Bilgi Kadın Kulübü üyesi öğrenciler, turnikelerden atlayarak bahçeye giren yaklaşık 30 kişilik yüzü maskeli ve eli bıçaklı bir grubun saldırısına uğramıştı. Gruptan 6 kişi güvenlik görevlileri ve öğrenciler tarafından yakalanmış, olay yerine gelen polislere teslim edilmişti. Saldırganlar İrem Esmer isimli kadın öğrenciyi darp etmiş, yaralanmasına neden olmuştu.

Saldırı sonrasında görgü tanıkları saldırgan erkekler arasında Milliyetçi Düşünce Kulübü üyesi olan okul öğrencilerinin de yer aldığını söylemişti.

Saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve haklarında “darp” suçundan işlem yapılan 6 saldırgan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, saldırı sonrasında kadın öğrenciler tarafından yapılan açıklamada saldırının ilk defa olmadığı belirtilerek okul yönetimi suçlandı:

“Bu saldırı münferit bir saldırı değil, iki yıldır sistematik olarak maruz kaldığımız tehdit ve tacizlerin ulaştığı son noktadır. Bu tehdit ve tacizleri defalarca rektörlüğe raporladık ancak bu kişiler hakkında bir işlem yapılmadı.” 

Üniversitedeki 8 Mart standını kuran Bilgi Kadın Kulübü üyelerinden Zeynep Sarıkaya ise açıklamasında “Okulda Milliyetçi Düşünce Kulübü üyesi bir grup var. İki yıldır sürekli olarak bizi gerek sosyal medya üzerinden gerekse yüz yüze tehdit ediyorlardı. Biz bu kulübü ve üyelerini rektörlüğe şikâyet ettik. Bize saldıran 20 kişilik grup içerisinde bu kulübe üye olan 2-3 kişiyi yüzünden tanıdık. Bu kişilerle ilgili daha önce rektörlüğe şikayetlerde bulunmuştuk” dedi.

 

DAHA FAZLA