Bilgi Üniversitesinde kadınların açtığı standa yüzü maskeli kişiler tekbir getirerek saldırdı

Bilgi Üniversitesinde kadınların açtığı standa yüzü maskeli kişiler tekbir getirerek saldırdı

Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde Bilgi Kadın Kulübü’nün 8 Mart için açtığı standa saldırı gerçekleştirildi. Kadın öğrencilerden biri yaralandı.

Bilgi Üniversitesi Bilgi Kadın Kulübü üyesi kadın öğrenciler okulda 8 Mart nedeniyle bir stant açtı. Ağaçların arasında öğrencileri gözetleyen biri maskeli yaklaşık 30 kadar kişi kadınların masasını tekbir getirerek devirdi. Kadın öğrencilerden biri yaralandı. Daha sonra aynı kişiler karşıda duran Toplum Gönüllüleri'nin masasını da devirdi. 

Görgü tanıklarının anlatımına göre saldırı şöyle yaşandı:

"Ağaçların arkasında saklanan saldırganlardan biri işaret parmağı havada koşarak tekbir getirdi ve masaya saldırdı. Arkasından gelen kalabalık ise 'Allahu Ekber' diye bağırdı ve onlar da saldırıya geçti. Kadınlardan biri saldırganlardan birine tokat attı. Ardından kadına 'tutun şu  o..spuyu' diyerek hakaret ettiler ve yere ittiler. Saldırganlardan bazılarının hala okulda ellerinde tesbihlerle gezdiğini söyleyenler var."

Saldırganlar arasında Milliyetçi Düşünce Kulübünden öğrencilerin de bulunduğu ve bu kişilerin daha önce de kadınların etkinliklerini çekip Twitter'da teşhir amacıyla yayınladığı öğrenildi.

Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde daha önce bariyer veya çit bulunmazken 1 Mart itibariyle bariyer ve çit konuldu. Kimliği olmayan öğrencilerin okula girmesinin söz konusu olmaması nedeniyle saldırganların kampüse nasıl girdiği merak konusu oldu.

Saldırının ardından okulda protesto gösterisi gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Bilgi Üniversitesi'ndeki saldırıya ilişkin üniversite yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"8 Mart 2017, Çarşamba günü, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak santralistanbul kampüsümüze izinsiz giriş yapan 15-20 kişilik bir grup kampüsümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla stant açmış olan öğrencilerimize saldırmıştır. Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir.

Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır.

Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir."

DAHA FAZLA