Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın ‘yaz okulları’nda tekbirli cübbeli eğitim!

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın ‘yaz okulları’nda tekbirli cübbeli eğitim!

TÜGVA'nın, “yaz okulu” adı altında düzenlediği programda öğrencilere “edep-adap sohbetleri, ahlak, iman, siyer, ilahi, marş” dersleri verildiği öğrenildi.

İBB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzaladığı protokol sonrası okullarda “yaz okulu” düzenleyen  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA); ‘dini ve spor içerikli’ faaliyetler adı altında etkinlikler düzenliyor. TÜGVA şubelerine ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde öğrencilerin, tekbir getirtilerek okul koridorlarında dolaştırıldığı, derslikler ve spor salonlarının mescide dönüştürüldüğü ve 11 ila 14 yaş aralığındaki öğrencilere takke giydirildiği yansıdı. Görüntülerde, cüppe giyen kişilerin öğrencilere namaz kıldırdığı ve Cumhurbaşkanının “Tek dil, tek din, tek vatan, tek bayrak” diye nitelediği Rabia işareti yaptırıldığı da yansıdı.

‘RABİA’ İŞARETİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİLİYOR

Evrensel'den Sinan Tekin'in haberine göre; TÜGVA’nın sosyal medya hesaplarından paylaştığı görüntülerde, “yaz okulu” düzenlenen Cebeci Sultan Çiftliği Ortaokulu derslikleri mescit haline dönüştürülerek öğrencilere toplu namaz kıldırılıyor. Diğer okullarda da spor salonları, derslikler, okul koridorlarının mescide dönüştürülmüş. 

TÜGVA’nın paylaştığı bir görüntüde ise, öğrenciler “yaz okulu” görevlileri tarafından tekbir getirtilerek topluca okul koridorunda dolaştırılıyor. Bir görüntüde de kız çocukları, üzerinde “Asımın nesli daima hazır” yazan sınıf tahtası önünde fotoğraf çektiriyor. Başka bir görüntüde ise, yaz okulu görevlisi ile öğrenciler “rabia” işaretiyle fotoğraf çektiriyor. 

Söz konusu görüntüleri sormak üzere ulaşılan TÜGVA'dan hiçbir bir yetkilinin telefonlara çıkmadığı öğrenildi.

DAHA FAZLA