Bilal Erdoğan'dan Macron'a: 'Bıbıcım' gibi lider ol

Bilal Erdoğan'dan Macron'a: 'Bıbıcım' gibi lider ol

Devlette veya AKP içerisinde herhangi bir resmi sıfatı olmamasına rağmen etkinliklerde söz alan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, katıldığı kongrede siyasi tespitler yapmaya çalıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, partinin Malatya Gençlik Kolları 5’inci Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’la ilgili “Yahu sen önce bir liderlik geliştir, önce ülkene hakim ol” çıkışında bulundu.

Erdoğan etkinlikte şu açıklamalarda bulundu:

“Dünya gerçekten bir bilinmeze doğru sürükleniyor. Tarihte böyle dönüm noktalarına daha güçlü giren ülkeler ciddi sıçramalarda bulunur. Bunu kaçıranlar ise tarif sayfasından silinip gitmiştir.

‘DÜNYADA LİDERLİK SIKINTISI VAR’

Türkiye bu süreçte, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve öncülüğünde gümbür gümbür ilerliyor. Önümüzde 2019 seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı referandumu Türkiye’nin bu döneme hazırlıklı girmesindeki en önemli adımıydı. Bakın dünyaya çok önemli bir liderlik boşluğu sıkıntısı var. Avrupa’da lider sıkıntısı var, ABD’de liderlik sıkıntısı var. Avrupa bu durumdayken, işte Avrupa’nın yanı başında, Avrupa Birliği’ne aday ülke konumunda bir Türkiye var. Son bir kaç yılda yaşanılanlar ele alındığında 15 Temmuz'da Batı’nın nasıl tepki göstermekteki bocalamasını hatırlayın. Bugün maalesef Avrupa’da, ABD’de Türkiye’de darbe girişimini geren kahraman milletin hakkını veremeyen bir tabloyla karşı karşıyayız.

‘YAHU SEN ÖNCE BİR LİDER OL’

FETÖ'nün arkasında olduğu gibi, Türkiye'yi bölmeye karar vermiş, and içmiş PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin arkasında da kim var, Avrupa var Amerika var. Daha dün Fransa ne yaptı izlediniz mi? Tabi Cumhurbaşkanımız, Fransa Cumhurbaşkanına Afrin'le ilgili haddini gerektiği gibi bildirince kim bilir nasıl zoruna gitti ki buradan Türkiye'ye acaba bir gol atabilir miyim dedi. Yahu önce bir liderlik geliştir, önce ülkene hakim ol, önce şu Avrupa Birliği'nin hali ne olacak buna bir bak. Senin neyine Türkiye'nin Suriye'deki sorunlarıyla ilgilenmek. Senin neyine Kıbrıs meselesiyle müdahale etmek Artık eski Türkiye yok.”