Beyoğlu’ndaki tarihi mahalle ile kentsel sit alanı için 'yenileme' kararı

Beyoğlu’ndaki tarihi mahalle ile kentsel sit alanı için 'yenileme' kararı

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan tarihi Arapcami Mahallesi ve Perşembe Pazarı sınırları içinde bulunan bazı bölgeler ‘yenileme alanı’ ilan edildi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan tarihi Arapcami Mahallesi ve kentsel sit alanı olan Perşembe Pazarı sınırları içinde bulunan bazı bölgeler ‘yenileme alanı’ ilan edildi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bazı bölgelerin ‘yenileme alanı’ kabul edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Beyoğlu'na bağlı Arapcami Mahallesi ve Perşembe Pazarı sınırları içinde bulunan bazı bölgeler ‘yenileme alanı’ ilan edildi.

Söz konusu karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2 Şubat 2017 tarihli yazısı ve 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'un 2'nci maddesine dayandırıldı.

KENTSEL SİT ALANI

‘Yenileme alanı’ ilan edilen ve 1992 yılından bu yana kentsel sit alanı olan Karaköy Perşembe Pazarı bölgesinde konaklama tesisleri ve oteller yapılmasının planlandığı daha önce gündeme yansımıştı.

DAHA FAZLA