Beyoğlu Sineması'nı yaşatma kampanyası

Beyoğlu Sineması'nı yaşatma kampanyası

Beyoğlu Sineması’nın faaliyetini sürdürebilmesi için bir dayanışma kampanyası başlatıldı.

Borçları dolayısıyla kapanması gündeme gelen İstanbul’un bağımsız sinemalarından Beyoğlu Sineması’nın faaliyetini sürdürebilmesi için düzenlenen dayanışma kampanyası, bugün sinemanın fuayesinde gerçekleşen bir basın toplantısıyla başlatıldı.

Kampanya, izleyicilere belirli vadelerde indirimli film izleme olanağı sağlayan peşin ödemeli kartların satışını içeriyor. 

Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan sinema yönetiminden Baha Serter, kapanma kararını açıkladıklarında “tek renkliliğe gidişten kurtulmanın yolunun bulunacağı umuduna” dair şerh düşmüş olduklarını anımsatarak, sinema yazarı Cem Altınsaray’ın girişimiyle başlatılan çabalar sonucu bugünkü noktaya geldiklerini söyledi.

Altınsaray da bir grup genç sinema yazarını biraraya getiren Filmloverss sitesi yöneticilerinden Utku Ögetürk ve ekibinin dahil olduğu bir gönüllüler oluşumu olarak sinema yönetimi ile birlikte peşin ödemeli kart uygulamasını geliştirdiklerini açıkladı. Ögetürk ise sözkonusu olanın yalnızca Beyoğlu Sineması’nın değil, bağımsız sinemanın ve bağımsız sinema izleyicilerinin geleceği olduğunu vurguladı.

Toplantının ardından kartların satışına oyuncular Defne Halman ve Funda Eryiğit’in de aralarında bulunduğu bir grup gönüllü tarafından başlandı. Kartlar, halen faaliyetine devam eden sinemanın gişesinden ve web sitesinden satışta olacak.

DAHA FAZLA