Beylikdüzü Belediyesi 200 katılımcısı olan kitap okuma atölyesini kaldırdı

Beylikdüzü Belediyesi 200 katılımcısı olan kitap okuma atölyesini kaldırdı

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nin çoğunluğu kadın 200 katılımcının bulunduğu kitap okuma atölyesini gerekçe göstermeksizin kaldırması tepki çekti.

İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde 2016 yılının nisan ayında bşlatılan kitap okuma atölyesi, gerekçe göstermeksizin kaldırıldı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 200 katılımcıya kadar ulaşan atölyenin düzenleyecisi Türkolog Ece Ataer, CHP'li belediye yönetimine tepki gösterdi. 

Ataer yaptığı açıklamada, cumhuriyet dönemi aydınlanmacılarından dünya edebiyatına kadar pek çok eseri inceledikleri atölyenin "kadınlara yönelik bir aydınlanma çalışması" olduğunu belirtti. Ataer, "Muhalif  belediyelerin örnek gösterildiği bir süreçte böylesine özenli ve Cumhuriyetçi bir çalışmanın taşeron eli ile durdurulması konuya daha da vahim bir boyut kazandırmıştır" dedi. 

Atölyenin başka bir mekanda devam edeceğini belirten Ataer,"Bütün engellemelere ve dar siyasetçi anlayışların hamlıklarına rağmen, kadınlarla olan aydınlanmacı yürüyüşümüz her koşulda ve ortamda devam edecektir. Bu davranış biçiminin yönetimsel bir zaaf olduğunu düşünüyor, başta ana muhalefet partisine ve sevenlerine vereceği zararın üzüntüsünü taşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Atölyede incelenen kitaplar arasında;  Türkiye’de Kadın Özgürlüğü ve Feminizm (Zafer Toprak); Değirmen (Sabahattin Ali); Kürk Mantolu Madonna (Sabahattin Ali); Toprak Uyanırsa (Şevket Süreyya Aydemir); Dava (Franz Kafka); Dönüşüm (Franz Kafka); Fahrenheit 451 (Ray Bradbury); Körleşme (Elias Canetti); Kırmızı Pazartesi (G.G. Marquez) gibi eserler de bulunuyor. 

DAHA FAZLA