Beykoz'da okulların kapanması fırsat bilinerek 6 okul imam hatibe dönüştürülüyor

Beykoz'da okulların kapanması fırsat bilinerek 6 okul imam hatibe dönüştürülüyor

Beykoz’da altı ortaokul önümüzdeki eğitim-öğretim yılında imam hatip olacak.

Beykoz’da altı ortaokulun imam hatip yapılmasını protesto etmek üzere Eğitim Sen, 2 No'lu şube, Veli Der ve Haziran Beykoz Meclisi bugün Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamda, 2016/2017 eğitim yılında ortaokul olarak hizmet veren Mehmet Emin Pulatkonak, Ferda Turan Takmaz ve İshakağa Ortaokulu’na imam hatip tabelası asıldığı ve ‘okul içinde okul’ uygulamasıyla imam hatibe dönüştürüldüğü belirtildi. Öte yandan açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürünün, Hacı Numan, Beykoz Konakları Vakfı ve 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürüleceğini ifade ettiği bildirildi.

“İMAM HATİBE DÖNÜŞTÜRME EĞİTİMİN TEMEL UYGULAMASI OLDU”

4+4+4 uygulamasıyla okullarının imam hatibe dönüştürülme sürecinin eğitimin temel uygulamalarından biri haline getirildiği ifade edilerek şunlar dendi:

“Hiç ihtiyaç olmadığı halde her okula imam hatip ortaokulu açıldı, İslam’ın bir mezhebini dayatan zorunlu din derslerinin yanına sözde seçmeli din dersleri eklendi. Laik ve bilimsel eğitim tasfiye edildi. Eğitimde gericileşme iktidar yanlısı vakıfların da katkısıyla her fırsatta daha geniş alanlara yayılıyor ve tüm bunlar çocuklarımız, iktidarın özlediği “nesiller’ olarak yetişsin diye yapılıyor” denildi.

Toplumun imam hatiplere tepkisinin sonucu olarak daha yavaş dönüşüm içeren bir yönteme geçildiğinin belirtildiği açıklamada, “Bir okulun içine çeşitli gerekçelerle yerleştirilen imam hatip sınıfları çoğalarak ayrı bir okul olarak örgütlenmektedir” denildi.

“OKULLAR KAPANIR KAPANMAZ OLDU BİTMEYE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Bunun en önemli örneklerinin Beykoz’da görüldüğü kaydedilerek şöyle devam edildi:

“Beykoz’da daha önceki yıllarda okulların bünyesinde fiilen açılan imam hatip sınıfları tüm itirazlara rağmen, Beykoz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından devam ettirilmişti. Beykoz Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce yaptığı, “bunun geçici bir uygulama olduğu, yeni bir okul yaptırıldığında bu uygulamadan vazgeçileceği” açıklaması kendi uymayarak fiili durumu resmileştirmeye yönelik adımlarını artırdı. Olası tepkilerden çekinerek okullar kapanır kapanmaz bu iş oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor.”

DAHA FAZLA