Beyazıt, bölünmeye karşı ayağa kalktı

Beyazıt, bölünmeye karşı ayağa kalktı

İstanbul Üniversitesinin bölünerek İbni Sina Üniversitesine bağlanması öğrenciler, akademisyenler ve çalışanlar tarafından protesto edildi.

İleri Haber

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bazı üniversitelerin bölünerek 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı Meclis’e sunuldu.

Tasarıyla İstanbul, Gazi, İnönü, Karadeniz Teknik, Selçuk, Dumlupınar, Sakarya, Erciyes, Mersin ve Sütçü İmam Üniversitelerinin bölünmesi için düğmeye basıldı.

Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi'nden koparılan Çapa Tıp Fakültesi yeni kurulacak İbni Sina Üniversitesi'ne bağlanıyor.

CERRAHPAŞA'DA PROTESTO

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci ve öğretim görevlisi kararı protesto etti.

Kalabalık, “Cerrahpaşa bizimdir, bizim kalacak” sloganları atarken, hastalar ve çalışanlar da protestoya destek verdi.

Kalabalık, fakülte binası önünden İstanbul Üniversitesi Bileşenleri ve İstanbul Tabip Odası tarafından  İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez Bina Ana kapı önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasına doğru harekete geçti.

'HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇİYORUZ'

Açıklamaya yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Üniversitesi’ni bölen İstanbul Tıp, diş hekimliği, veterinerlik, Orman, işletme, iletişim, sağlık bilimleri hemşirelik ve eğitim fakültelerini köklerinden koparan kanun tasarısı TBMM gündeminde. Akademik ortamlarda tartışılmadan tamamen tepeden inme bu tasarının derhal ve koşulsuz geri çekilmesi için hep birlikte harekete geçiyoruz.”

Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında “Cerrahpaşa bizimdir bizim kalacak” “Fakültene dokunma dokundurtma” “İletişim bizimdir bizim kalacak”, “Beyazıt bizimdir bizim kalacak” sloganları atıdı.

TÜKEL: ÜNİVERSİTEYİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ

Üniversitenin ana kapısı önünde basın açıklamasını okuyan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, "Üniversitenin çok değerli fakültelerini istedikleri şekilde yönetme imkanına sahip oalcaklar. Fakat burada bir araya geldiğimiz bu topluluk, üniversitenin bütün bileşenleri, öğrencileri, akademisyenleri, çalışanları bu bölünmeye karşı çıkıyor. Bu topluluk karşı çıktığı sürece üniverste ile ilgili her hangi bir adım atmalarımümkün değildir. Bunu başaramayacaklar, üniversiteyi böldürmeyeceğiz." dedi.