Beyaz Saray'dan Erdoğan'a yalanlama: Özür yok

Beyaz Saray'dan Erdoğan'a yalanlama: Özür yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Trump'la Mayıs ayında Washington'da yaşanan arbede hakkında konuştuklarını söylemişti. Erdoğan, Trump'ın yaşananların ardından kendisinden özür dilediğini söylerken Beyaz Saray, Erdoğan'ın açıklamasını yalanladı.

BMGK için New York’ta bulunan ve ikili görüşmelerine devam eden Erdoğan, görüşme trafiğinin arasında Amerikan medyasına da konuştu. PBS’ten Judy Woodruff’a konuşan Erdoğan, Mayıs ayında Washington’da yaşanan arbede ve sonrasında korumalarına yönelik suçlamalardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden özür dilediğini söyledi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Türkiye Büyükelçilik Konutu önünde protestocularla Erdoğan’ın korumaları arasında arbede yaşanmıştı.

Fakat bu açıklamanın ardından kısa süre sonra bazı gazeteciler Twitter’da Beyaz Saray yetkililerine dayandırarak olayı yalanladı.

Bugün ise Beyaz Saray’dan resmi açıklama geldi. CNN’den Kaitlan Collins’e konuşan Beyaz Saray Basın Danışmanı Yardımcısı Lindsay Walters, Erdoğan’ın açıklamasını yalanladı. CNN’de yer alan habere göre Walters, “Bu konuyu konuştuk. Özür yok” dedi.

Öte yandan, Washington Post gazetesine konuşan Beyaz Saray Basın Danışmanı Sarah Huckabee Sanders da Erdoğan’ın açıklamasında doğruluk payı olmadığını söyledi. Sanders, konunun gündeme geldiğini fakat özür dilenmediğini ifade etti.