Beşiktaş saldırısı iddianamesi tamamlandı

Beşiktaş saldırısı iddianamesi tamamlandı

İstanbul'da 10 Aralık 2016'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından meydana gelen ve 39'u emniyet mensubu, 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul'da 10 Aralık 2016'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Park çevresinde meydana gelen ve 39'u emniyet mensubu, 46 kişinin hayatını kaybettiği, 243 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 10 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

AA’nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay ve Mesut Erdinç Bayhan tarafından hazırlanan 114 sayfalık iddianamede, hayatını kaybeden 46 kişi "maktul", yaralanan 263 kişi "müşteki", Beşi̇ktaş Jimnasti̇k Kulübü Derneği̇, İETT ve İstanbul Emni̇yet Müdürlüğü de suçtan zarar gören olarak yer aldı.

Başsavcılıkça onaylanan ve 7'si tutuklu 10 şüphelinin yer aldığı iddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

BOMBALI ARACI ÇIRAK GÖRMÜŞ

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre ise bir pazarcı çırağının tanık olarak verdiği ifade de iddianamede yer aldı. Patlamadan bir gün önce Esenler’deki bir pazarda tezgah kurmak için ustasıyla birlikte gittiklerini anlatan tanık O.H, tezgah kurulan yerde bir araç olduğunu, aracın sahibini bir türlü bulamadıklarını anlattı. Aracın plakasındaki oto servisine ait numarayı aradığını anlatan O.H, servisin sisteme kayıtlı böyle bir araç olmadığını söylediğini anlattı.