'Berkin'in cenazesine katılmak suç değildir'

'Berkin'in cenazesine katılmak suç değildir'

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş'ın tutukluluğunun birinci ayında basın toplantısı gerçekleştirildi.

İleri Haber

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın 5 Ocak’ta “Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak” suçlamasıyla tutuklanmasının üzerinden bir ay geçti. Bir aylık süre içinde Ustabaş, Silivri 9 No’lu Kapalı Hapishanesi’nden Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’ne sürgün edildi.

Bugün saat 15.00’te Önder Babat Kültür Merkezi’nde gerçekleşen basın açıklamasında, "Berkay Ustabaş 'Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak' suçlamasıyla tutuklanırken; kendisini tutuklamaya sevk eden savcı, “Polisle mutabakatımız var, ahdımız var; tutuklayacağız” ifadelerini kullandı." denildi.

'BERKİN'İN CENAZESİNE KATILMAK İNSANLIK GÖREVİDİR'

Çok sayıda kurumun katıldığı açıklamada, "Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın evi, 2017’nin son günlerinde, 20 Aralık’ta özel harekât polislerince basıldı. Koçbaşıyla kapısı kırılmaya çalışılan evde çok sayıda kitap ve müzik CD’sine el konuldu." denildi.

"15 yaşında, 16 kiloya düşüp yaşamını yitiren bir çocuğun cenazesine katılmak bir 'suç' olmadığı gibi aksine bir insanlık görevidir. Annesi ve tüm ailesi çeşitli yollarla hedef gösterilen bir çocuğun cenazesine katılmak; insanlığa sahip çıkma mücadelesidir. Bizler, Berkay Ustabaş’ın yoldaşları, ailesi, arkadaşları ve avukatları olarak derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.