Berkin Elvan davasında vurulma anı görüntüleri izlendi: Anne Elvan 'Katiller' diye haykırarak fenalaştı

Berkin Elvan davasında vurulma anı görüntüleri izlendi: Anne Elvan 'Katiller' diye haykırarak fenalaştı

Berkin Elvan davasında avukatlar vurulma anına ilişkin görüntüleri gösterdi. Anne Gülsüm Elvan görüntüler üzerine “Katiller” diye haykırdı.

İleri Haber

Güncelleme 13.20

Berkin Elvan davası  27 Şubat 2018 ‘e ertelendi.

Mahkeme sonra aile ve avukatlar Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıyor.


Gezi Direnişi sırasından polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davanın 4. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşma esnasında avukatlar Berkin'in vurulma anına ilişkin görüntüleri gösterdi.

Anne Gülsüm Elvan görüntüler üzerine “Katiller” diye haykırdı. Fenalaşan acılı anne, duruşma salonunun dışına çıkarıldı.

KRİTİK ZAMAN: İLK 4 DAKİKA

Avukat Çiğdem Akbulut, TÜBİTAK’ın ‘iyileştirdiği’ görüntülerden örnek vererek, “Başarılı iyileştirmeler yapılabilirken bizim dosyamızda görüntüler iyileştirilmemiştir” dedi.

Akbulut şunları söyledi:

“Berkin'in vurulma anının ilk 4 dakikasına hiç dokunulmadan gönderilmiş ve iyileştirme yapılmamış. Görüntülerin Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilerek eşleştirme işlemi yapılmasını talep ediyoruz. Dosyamız görüntülerine uygulanan işlemlerin hiç birinin BİLGEM sayfasında örnek olarak yayınlanan işlemler gibi başarılı olmadığı aşikar. TÜBİTAK, dosyamızdaki görüntülere hepimizin en basit video programında dahi yer alan efektleri uygulamaktan ötesini yapmamıştır.

Görüntülerin ham hali TÜBİTAK’ın iyileştirme yaptığı görüntülerden daha net. Zet silahının ateşlendiği kısım TÜBİTAK raporunda yer almıyor.

Sanık Fatih Dalgalı'nin ateş etmesinden ardından Berkin yere düşüyor. Berkin vurulduktan sonra 18 saniye içinde aynı noktaya 5 atış daha yapılıyor. Bu atışlar insanların Berkin'i oradan almasını hastaneye götürmesini engelliyor.

Berkin'in vurulmasının hemen ardından defalarca atış yapılması olası kast değil kasten öldürme suçudur.

Halk çocuklarının devlet eliyle öldürüldüğü her dava gibi, bizim davamız da siyasidir. Devlet, yasal mermisini kullananları koruyabildiği kadar korumuş ve saklamıştır. Kamuoyu baskısından yıllar sonra nihayet dava açıldığında ise karşılaştığımız tablo ortadadır.”

ADLİYE ÇEVRESİNDE ABLUKA

Öte yandan dava öncesi, adliye çevresinde aralarında özel harekat ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ile birlikte çok sayıda kişi aileye destek için adliyede.