'Berberoğlu için yapılan cezaevi hazırlığı Demirtaş için de yapılmıştı'

'Berberoğlu için yapılan cezaevi hazırlığı Demirtaş için de yapılmıştı'

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, milletvekili Enis Berberoğlu için mahkeme gününden önce yapılan cezaevi hazırlığının bir benzerinin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için de yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe Cezaevi’nde Enis Berberoğlu'na tutuklama kararının verildiği günden önce hazırlık yapıldığına dair duyum aldıklarına ilişkin açıklamalarına dair konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Enis Berberoğlu’nun 14 Haziran’da duruşması vardı, 13’ünden itibaren de bu hazırlık yapılmış. Yani demek ki 14 Haziran’da hüküm hazır. Yani bir hüküm vereceklerini ilgili yerlere bildirmişler ki, ya da ilgili yerler bu bilgiyi iletmiş ki böyle bir düzen yapılmış cezaevinde” dedi.

'AYNI HAZIRLIK DEMİRTAŞ İÇİN DE YAPILMIŞTI'

T24'ten Hülya Karabağ'a konuşan Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aynı şeyleri yaşadığını hatırlattı. Tanrıkulu, “Onun için de aynı hazırlık yapılmıştı Edirne Cezaevi’nde. Önceden bu tür siyasetçilerin ve de önemli gazetecilerin tutuklanacağının veya hükümlendirileceğinin yargı dışında bir başka yerlerde de bilindiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

'CEZAEVLERİNE GİRMEME İZİN VERMİYORLAR'

Tanrıkulu, bir aydan fazla cezaevlerine giriş izni verilmediğini açıkladı ve “Benim bakımından da özel bir duyum var. Bütün bunları kamuoyuna açıkladığım için cezaevlerine giriş izni vermiyorlar” dedi.