Berat’ın tezini yazan profesör MÜ’deki hocaları böyle fişlemiş: Gezici, marjinal, Atatürkçü, sağcı, solcu…

Berat’ın tezini yazan profesör MÜ’deki hocaları böyle fişlemiş: Gezici, marjinal, Atatürkçü, sağcı, solcu…

Berat Albayrak’ın tezini yazdığı iddia edilen Prof. Dr Erişah Arıcan’ın görev yaptığı Marmara Üniversitesindeki akademisyenleri sağcı, solcu, bizden, gezici, marjinal, Atatürkçü gibi ifadelerle fişlediği ortaya çıktı.

Wikileaks’in Berat Albayrak’a ait olduğu iddiasıyla yayınladığı e-postalardan skandal bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. 

'KİMSENİN BİLGİSİ OLMADAN, FARK ETTİRMEDEN…'

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın 19 Nisan 2016 tarihinde Albayrak’a gönderdiği iddia edilen e-postada akademisyenlerin fişlendiği görülüyor. 

Arıcan'a ait olduğu öne sürülen e-posta şöyle başlıyor:

“Sayın Bakanım,Öncelikle gecikme için özür dilerim. Ancak hak yememek ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bu süreçte üniversite içerisinde farklı kişilerle görüşüp farkettirmeden bilgi toplamaya çalıştım. Kimsenin bilgisi olmadan, ulaşılabilen belgeleri konunun daha anlaşılır bir hale gelmesine yardımcı olması için ekledim. Bulabildiğim ve ulaşabildiğim bilgiler bunlardan ibarettir. Umarım işe yarar, üniversitemize hayırlı olur. Bilgileri şimdi mail üzerinden gönderiyorum. Ekleri Medet beyle görüşerek sizlere elden ulaştırmak isterim. Bütün bu bilgiler sizlere arz olunur. Saygılarımla.”

‘İDARECİLERİN ÇOĞU SOLCU’

Bazı meslektaşlarını sosyal medya hesaplarına göre, bazılarını ise derslerde kullandıkları ifadelere göre fişlediği görülen Arıcan'ın e-postasında öğretim görevlileri için solcu, sağcı, ülkücü, solcu-marjinalist, sağcı-bizden, gezici, aktivist gibi ifadeler kullanılıyor. 

Arıcan ayrıca e-postada "Rektörü Prof. Dr. Emin Arat döneminde atanmış tüm idari yapı görülmektedir. Bu idarecilerin çoğunun solcu, aktivist ve iktidar karşıtı oldukları bilinmektedir. Sadece Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü idarecileri sağ tandanslı olup atanmışlardır” notunu da düşüyor. 

ALBAYRAK’IN TEZİNİ YAZDI İDDİASI

Arıcan’ın gönderdiği iddia edilen bir başka e-postada ise Berat Albayrak’ın tezini yazdığına dair şüpheler uyandıran, "Çalışmanın son hali (bazı eksiklikler haricinde) ektedir. Yarın sabah üzerinde çalışmak üzere çıktısını almakta fayda olabilir. Batu Bey ve Güçlü ile beraber yarın büyük ölçüde sonuca yaklaşacağımızı ümit ediyorum. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar" ifadeleri yer alıyor. 

Arıcan’ın ayrıca 1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesi de dikkat çekiyor.