Belediye,Recep amcadan özür diledi ıhlamurları geri verdi

Belediye,Recep amcadan özür diledi ıhlamurları geri verdi

Adapazarı'nda zabıta tarafından tezgahı kapatılıp ıhlamurları alının yaşlı adam isyan etti. Belediye özür dileyip ıhlamurları teslim etti.

Adapazarı şehir merkezindeki Çark Caddesi üzerinde seyyar tezgah kurarak ıhlamur satan Recep Aktaş'ın ıhlamurlarına zabıta tarafından el konuldu. Caddenin kenarındaki pasajın önüne oturarak göz yaşlarını tutamayan yaşlı adam, "Onlar benim çocuklarımın rızkıydı. Ben bu yaştan sonra para kazanmaya çalışıyorum emeğimi geri verin. 80 yaşındaki adamın malını almak nedir. Benim çocuklarım doymasın mı?" diyerek ağladı.

BELEDİYE ÖZÜR DİLEDİ

Olayın medyaya yansımasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Recek Aktaş'a ıhlamurlarını teslim ederek sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

"Bayram öncesi yapılan rutin zabıta denetimi kapsamında şehir merkezinde seyyar satıcılarla ilgili çalışma yapılmıştır. Şehrimizin en işlek caddesinde seyyar olarak ıhlamur satan Recep amcamız ile zabıta ekiplerimiz arasında hepimizi üzen bir hadise yaşandı. Dün gece Recep amcamıza ve ailesine derhal ulaşılmış ve ıhlamurları kendisine teslim edilmiştir. Recep amcamıza destek sağlamak için kurulan diyalog neticesinde aile bireyleri sosyal yardıma ihtiyaçları olmadığını belirtmişlerdir. İlk inceleme sonunda zabıta ekiplerinin olay anında Recep amcamızı rencide edecek sözlü bir davranışının olmadığı görülmüştür. Ancak zabıtanın ıhlamur fidelerine geçici süreliğine el koyması Recep amcanın duygusal olarak kırılmasına neden olmuştur. Bir bayram arifesinde Recep amcamızı incitmek ve kamuoyunda bu şekilde gündeme gelmek herkesten çok bizleri üzdü. Bu olayla ilgili başta Recep amcamız olmak üzere kalbi incinen tüm vicdan sahibi halkımızdan özür diliyor, hayırlı bayramlar diliyoruz." 

DAHA FAZLA