Belediye başkanından 'büst' açıklaması: Zaten hiç kimse Erdoğan'a benzeyemez

Belediye başkanından 'büst' açıklaması: Zaten hiç kimse Erdoğan'a benzeyemez

Kocaeli'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı'na dikilen Erdoğan büstü AKP'liler arasında tartışma yarattı. "Büst Erdoğan'a benzemiyor" eleştirilerine yanıt veren belediye başkanı, "Zaten hiç kimse Erdoğan’a benzeyemez" dedi.

Kocaeli'nin merkez İzmit ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı açıldı. Parkta, 15 Temmuz darbe girişiminde çatışmalara sahne olan çok sayıda yerin heykeli yer aldı.

Parkta yer alan heykellerden birinde de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tasvir edildi. Ancak büstün Erdoğan'a benzemediğini söyleyen bazı AKP'liler belediye başkanına tepki gösterdi. 

"ZATEN HİÇ KİMSE ERDOĞAN'A BENZEMEYEZ"

Gazete Habertürk'ten Caner Aktan'a konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Zaten hiç kimse Erdoğan’a benzeyemez. Yapıtlar. yaşadığımız acıları unutmamak için birer simge gibi. Yüzde 100 benzeyecek gibi bir durum söz konusu değil. Bir başka parka daha, uzun adam heykeli diktik. O da benzemiyor. Ama bir simgeyi ifade ediyor. Bu tür çalışmalara böyle bakmak lazım" dedi.

DAHA FAZLA