Belçika’nın her yerde aradığı IŞİD’li Kayseri’de çıktı

Belçika’nın her yerde aradığı IŞİD’li Kayseri’de çıktı

Belçika adli makamlarınca uluslararası seviyede aranan IŞİD’li Kayseri’de çıktı.

Foto: Arşiv

Kayseri’de 7 Ocak’ta cihatçı terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda Belçika adli makamları tarafından ‘terörizm’ suçundan ülkeye iadesi amacıyla uluslararası seviyede aranan Belçika/Cezayir uyruklu A.G. yakalanarak gözaltına alındı.

İHA’nın akardığı habere göre 10 günlük gözaltı süresi sonrasında IŞİD üyeliği suçundan hakkındaki işlemler tamamlanan A.G. ve eşi M.A., sabah doktor kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi.

IŞİD’İN ‘TARIM BAKANI’ DA KAYSERİ’DE ÇIKMIŞ, VALİ ‘HÜCRESEL EVLERİNİN BURADA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ’ DEMİŞTİ

Öte yandan 12 Ocak’ta Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, IŞİD’in sözde “tarım bakanının” da Kayseri’de yakalandığını açıklamıştı. Vali Kamçı, “Adamların, tarım işleriyle uğraşan sözde bakanı. Bizim buraya geliyor ve çiftçilikle uğraşıyor. Hücresel evlerin Kayseri'de olduğunu düşünmüyoruz. Her an her şeyin olabileceği düşüncesindeyiz. Burada DEAŞ'lıları yakalıyoruz. Buraya gezmeye ya da tatil yapmaya gelmiyorlar. Bir art niyetle geliyorlardır. İki, üç gün öncesinde yine emniyetimiz, aldığımız güzel bir istihbaratın neticesinde yine önemli kişileri yakaladı. Şu anda gözaltındalar, sorgulamaları devam ediyor” demişti.