Bekaert’te temsilciler işten atıldı

Bekaert’te temsilciler işten atıldı

Bekaert İzmit fabrikasında, işçi sendikasının görevden aldığı baş temsilci ile ikinci temsilci işten çıkartıldı.

Bekaert İzmit fabrikasında, işçi sendikasının görevden aldığı baş temsilci ile ikinci temsilci işten çıkartıldı. Bir temsilciye ise uzaklaştırma ve para cezası verildi.

Toplu sözleşmenin imzalanmasından sonra örgütlülüğü kırmak için adımlar atan Bekaert işvereni, hem işçilerin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na hem de işçilere baskı uygulayarak sorunu çözmeye çalıştı. 56 kişinin işten çıkartılacağı duyumları üzerine devreye giren sendika ile uzlaşma sağlayan işveren 2 temsilcinin atılmasını, 1 temsilcinin de uzaklaştırma ve para cezasına çarptırılmasını sağladı.

TAZMİNATI BİLE ZORLA KABUL ETTİLER 

Fabrikada, işçilerin tepkisine rağmen Birleşik Metal-İş yönetimi tarafından görevden alınan baş temsilci Zeki Çulcuoğlu ile ikinci temsilci Selçuk Akman işten çıkartıldı. 

Sendika adına Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı’nın görüşmesi sonrasında, tazminat ödenmeyen temsilcilere tazminatlarının verilmesi kabul edildi. Karar sonrası Çulcuoğlu ve Akman’a tazminatları ödendi. İşverenin, ‘’listede 11 kişi daha var, eylem yapılması halinde onlar da atılacak’’ bilgisini sendika aracılığıyla iletme girişiminde bulunduğunu da bildiren işçiler, sendikanın, daha önce sahip çıktıkları temsilciler için ‘’Arkadaşların işten çıkartılmasını ancak böyle önleriz’’ açıklaması yaptığını anımsattı. Genel Başkan Adnan Serdaroğlu'nun, grev dolayısıyla yaşanan yüzde 50’lik üretim düşüşünün maliyetini sendikaya fatura edeceğini iddiasının ise tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.