Bekaert’te grev sona erdi

Bekaert’te grev sona erdi

Bekaert’te işçilerin çoğunluğunun işverenin önerisini kabul etmesiyle grev sonlandırıldı.

Bekaert’te çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçilerin çoğunluğu, işverenin saat ücretlerine 1.5 TL’lik artış önerisini kabul ederek grevi sonlandırdı.

Endüstriyel çelik tel üretimi yapan Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasında 8 Aralık’ta greve çıkan Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye 350 işçi, 2.70 TL’lik artış talep ettiği saat ücretlerine işverenin son olarak 1.5 TL’lik artış önerdi. Yapılan oylamada, işçilerin çoğunluğu teklife ‘evet’ yanıtı verince grev bitti.   

‘ÇOK İYİ BİR SÖZLEŞME’

Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Telat Çelik, konu hakkındaki açıklamada şunları söyledi: “İşverenin son teklifini işçi arkadaşlarımla paylaştık ve önemli bir bölümü yapılan oylamada teklifi kabul etti. Çok iyi bir sözleşme oldu. Türkiye’de diğer sözleşmelere örnek oluşturabilecek, işçilerin çalışma sürelerini kısaltan ama aldıkları ücreti fazlalaştıran sözleşme oldu. İşçiler, ayda 190 saat çalışıp 225 saat üzerinden üğcret alacak. Bu devrim gibi bir gelişmedir.’’

İşçiler, toplusözleşme görüşmeleri başlangıcında saat ücretlerine 2.70 TL artış istemiş, işverenin önerisi 1.5 TL olunca ve arabulucu döneminde de gelişme olmayınca grev kararı alınmıştı.