Bebek halkından Boğazı betona gömecek projeye karşı çağrı!

Bebek halkından Boğazı betona gömecek projeye karşı çağrı!

İBB'nin Bebek sahilinde 8 bin 500 metrekarelik alanı betonla dolduracağı projeye karşı Bebek halkı sokağa çıkıyor.

Boğaz kıyısında yer alan Tarabya, İstinye, Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe’de teknepark için dolgu projeleri yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacağı iddiasıyla Bebek sahilinde 8 bin 500 metrekarelik alanda dolgu projesi gerçekleştiriyor. 

Bebek Semt Girişimi tarafından yapılan projeye ilişkin yayınlanan broşürde ise hali hazırda bisiklet yolunu da içerecek genişlikte bir yaya yolunun bulunduğu sahil bandında yapılan projenin esas amacının sahile otopark yapmak ve tekne park yapılması için de zemin hazırlamak olduğu belirtildi.

Uzmanlar, doğal kıyı alanını bozacak projenin Boğaz ekosistemini olumsuz şekilde etkileyeceğini belirtiyor. 

Projeye karşı Bebek Semt Girişimi platformunda örgütlenen Bebek halkı projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sahil bandındaki trafik yükünün oldukça artacağını ifade ediyor.

Semt girişimi tarafından yayınlanan broşürde dolgu alanında yer alacak 150 araçlık otoparkın, zaten trafik yoğunluğunun işe gidiş ve geliş saatlerinde oldukça fazla olduğu ve UKOME kararlarları gereği 1. derece acil ulaşım yolu olan sahil yolunda trafiği artıracağı belirtiyor. 

Boğazı betona gömecek projeye karşı çıkan Bebek halkı 7 Ocak Cumartesi günü Küçük Bebek'teki Atatürk anıtı önünde toplanarak projeyi protesto edecek. 

DAHA FAZLA