BBP lideri Destici: Bahçeli iyi top çeviriyor, ayağa iyi paslar atıyor

BBP lideri Destici: Bahçeli iyi top çeviriyor, ayağa iyi paslar atıyor

BBP lideri Destici, AKP ile MHP lideri Bahçeli arasındaki birlikteliğe ilişkin, "Sayın Bahçeli iyi top çeviriyor. Ayağa iyi paslar atıyor. İdam cezasını yine dile getirdi. Sayın Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisini de top çevirmekle itham ediyor. Bizim dışarıdan gördüğümüz kadarıyla bu topu Bahçeli ile Adalet ve Kalkınma Partisi birlikte çeviriyor." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partsinin genel merkez binasında bir basın toplantısı düzenledi. 

'Terörle mücadele' konusunda yıllardır idam cezasının geri getirilmesini savunduklarını söyleyen Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında yaptığı idam açıklamasını eleştirdi. 

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "AKP top çevirmesin, zamana oynamasın. İdamda samimiyse MHP'nin sözü söz buna kayıtsız şartsız destek verecektir" demişti. 

"BAHÇELİ İYİ TOP ÇEVİRİYOR"

Bahçeli'nin açıklamasına değinen Destici, "Sayın Bahçeli iyi top çeviriyor. Ayağa iyi paslar atıyor. İdam cezasını yine dile getirdi. Sayım Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisini de top çevirmekle itham ediyor. Bizim dışarıdan gördüğümüz kadarıyla bu topu Bahçeli ile Adalet ve Kalkınma Partisi birlikte çeviriyor. Birbirlerine güzel paslar atıyorlar. Ama diğer konularda istedikleri gibi paslaşıp, kaleye şutu çekip gol atamıyorlar. Ama iş idam konusuna gelince sadece ortada top çeviriyorlar. 18 maddelik Anayasa Değişikliği Paketi içerisinde idam cezası neden yok? Milletimizi aldatmasınlar, kandırmasınlar. Dün dündür, bugün bugündür siyasetinin yeni temsilcileriyle karşı karşıyayız" dedi. 

"HENÜZ REFERANDUM KARARIMIZI AÇIKLAMADIK"

Başkanlık referandumuna ilişkin kararlarını henüz açıklamadıklarını belirten Destici, "Referandum süreci demokratik bir süreçtir. Evetçilere de, Hayırcılara da herkesin saygı olması gerekir. Milletin vereceği karara herkesin rıza göstermesi gerekir. Büyük Birlik Partisi olarak henüz kararı açıklamış değiliz. Kararımızı da ne zaman açıklayacağımıza biz kurullarımızla karar veririz. Partililerimizin, yöneticilerimizin ve toplumun sesini dinleyip açıklama yapacağız. Ama biz karar açıklamadan bizi bir yerlere koymaya çalışan kesim var. Bu ahlaksızlıktır. Bize çamur atmaya çalışanlar var. Bu çamur Büyük Birlik Partisi’nin üzerinde tutmaz" ifadelerini kullandı.