Batman’da çocuklara cinsel istismar ve fuhuş skandalı: 4 kişi tutuklandı

Batman’da çocuklara cinsel istismar ve fuhuş skandalı: 4 kişi tutuklandı

Batman’da çocuklara cinsel istismar uygulayan ve fuhuşa sürükleyen aralarında AKP’ye yakın olduğu belirtilen bir muhtarın da olduğu 4 kişi tutuklandı.

Batman’da cinsel istismara uğrayan ve zorla fuhuşa zorlanan 14 yaşındaki çocuğun ifadesinin ardından kentte onlarca çocuğun ‘kentin ileri gelenleri’nin de aralarında bulunduğu erkekler tarafından istismar edildiği ve fuhuşa zorlandığı ortaya çıkmıştı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

14 yaşındaki G.’nin verdiği ifadesi doğrultusunda, kendisini fuhuşa zorlayan Yıldız Ç., cinsel istismara maruz bırakanlardan esnaf Şakir A. ile Batman’da AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve olaydan 5 gün önce Hac’dan geldiği öğrenilen muhtar ve iş insanı Abdulkadir T. ile bir kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan failler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

Gazete Sujin’den Şilan Özhan’ın haberine göre, dosyaya gizlilik kararı getirildi. 

Olaya ilişkin adı geçen erkeklerin bir kısmının ‘kentin tanınmış isimleri olduğu için’ kefaletle serbest bırakıldığı iddia edilmişti.

Kefaletle serbest bırakıldığı iddia edilenlerin ekonomik olarak güçlü ya da AKP’yle ilişkili insanlardan oluştuğu öne sürülüyor.

BİRÇOK İŞ ADAMI VE ESNAFIN ADI GEÇİYOR

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Kadın Komisyonundan Derya Arslan şu bilgileri verdi: “Yaşları çok küçük olmasına rağmen, farklı yerlerde farklı mahallelerde ve Batman’da bizim en çok değer ailesi dediğimiz, yurtsever ailelerin bulunduğu mahallelerde çocukların sistematik olarak fuhuşa zorlandığını tespit ettik. Buna ilişkin de Batman’da bulunan birçok iş adamı ve esnafın dahil olduğunu öğrendik. Bunların çete olduğu bariz ortada ve yaptıkları ve yapma amaçları da açığa çıkmış durumda.”