Başsavcılık şaşırtmadı: İşkencede öldü demek örgüt propagandası

Başsavcılık şaşırtmadı: İşkencede öldü demek örgüt propagandası

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve işkencede hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu ile igili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bugün ilginç bir açıklama yaptı.

İleri Haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'FETÖ'cü' olduğu iddiasıyla 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve işkencede hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu ile ilgili yaptığı açıklamada. Kullandığı şeker ilaçlarının geç temini ve hastanedeki müdahalenin yetersizliği sonucu öldüğünü savunarak, "İşkencede öldüğünü söylemek gerçeği yansıtmamakla birlikte örgüt propagandası yapmaktır" iddiasında bulundu.

Açıklamada CHP Grup toplantısında öne sürülen iddiaların temelsiz olduğunu ve Gökhan Akçakollu'nun ByLock kullanan bir şüpheli olması dolayısıyla FETÖ'den yargılanmasının normal olduğu savunuldu. Başsavcılık, Gökhan Açıkkollu'nun gözaltı sürecinde yaşadığı şiddete dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

NE OLMUŞTU?

Gökhan Açıkkollu 15 Temmuz darbe girişminin ardından gözaltına alınmış ve gördüğü işkence sonucu hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde yargılandığı davanın ardından suçsuzluğu ortaya çıkan Açıkkollu hayatını kaybetmesine rağmen görevine iade edilmişti.