Basketbolcular arasında Erdoğan-Cemaat kavgası

Hidayet Türkoğlu, kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği iftar programına katıldığı için eleştiren Enes Kanter ile ilgili, "Enes’in kafası çalışmıyor, siyaset yapmamalı” dedi.

(İleri Haber) Hidayet Türkoğlu, kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği iftar programına katıldığı için eleştiren Enes Kanter ile ilgili, "Enes’in kafası çalışmıyor, siyaset yapmamalı” dedi.

Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen NBA ekiplerinden Oklahoma City Thunder oyuncusu Enes Kanter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği iftar programına katılan Los Angeles Clippers'ın oyuncusu Hidayet Türkoğlu'nu Twitter'dan eleştirmişti. 

Kendisinin Milli Basketbol Takımı'na alınmayışının nedeni olarak Türkoğlu'nu suçlayan Kanter'e, Türkoğlu'ndan sert yanıt geldi. Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter ile ilgili şunları söyledi:

“Enes’in Allah yardımıcısı olsun, Allah ıslah etsin. Bu insanları kimler nasıl yönetiyor, üzülüyorum. İşin komik tarafı Enes’i yönlendirenlerin Enes’i düşürmüş oldukları durum. Enes’in bazı şeyleri görecek kadar kafası çalışmıyor. Milli takıma alınmadığı zaman mı milli takımın değerini anladı. Herkesin kendi seçimi, o da bunu seçti. Milli takım üzerinden siyaset yapan ve huzur kaçıran kimsenin Milli takım formasında olmasına izin vermem. Ben olsaydım 2 sene önce gülme ‘tweet’i attığı anda Milli takım kariyerini noktalardım.”