Başkentin yanı başında: AKP'ye oy vermeyen köyler yolsuz kaldı

Başkentin yanı başında: AKP'ye oy vermeyen köyler yolsuz kaldı

CHP'li milletvekilleri Necati Yılmaz ve Ali Haydar Hakverdi, Kırıkkale'nin Delice İlçesi'nin köylerine düzenledikleri ziyarette, "AKP’ye oy çıkmayan köyler yolsuz ve susuz bırakılmış" açıklamasında bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kırıkkale’nin Delice İlçesi’nin köylerini ziyaret etti. 

"AKP'YE OY VERMEYEN KÖYLER YOLSUZ KALMIŞ"

Delice’ye bağlı Büyükafşar, Küçükafşar, İmirli, Meşeyayla, Çatallı ve Elmalı köylerinin yollarının toprak olduğunu vurgulayan CHP’li Yılmaz, köylülerin AKP'ye oy vermedikleri için cezalandırıldıklarını belirterek şunları söyledi:

AKP’ye oy çıkmayan köyler yolsuz ve susuz bırakılmış. Öyle ki toprak yoldan gidiyorsunuz arada bir köyün yolu asfaltlı. Kışın nasıl gidecek araba bu toprak yollarda. Daha yakın tarihe kadar burası Ankara’ya bağlıydı. Aradan geçen süre ne denli büyük mağduriyet ortaya çıktığını bize gösteriyor. Oy aldıkları köylere hizmeti gani gani sermişler, asfaltından suyuna elektriğine kadar diğer köyler de alabildiğine bir cezalandırma var. Aynı köyden diğer köye gitmek için yola çıktığınızda yeniden toza toprağa karışıyorsunuz. Nedeni çok açık asfaltlı ve ortada kalan köy; AKP’ye yüksek oy çıkan köy. Hizmet götürürken dahi insanları ayırt edenler halkın vicdanında ve önümüzdeki seçimlerde sandıkta mahkum olacaklardır.

"VERGİ TOPLARKEN AYRIM YOK, YOL YAPMAYA GELİNCE..."

Yurt Gazetesi'nde yer alan habere göre, CHP’li Hakverdi ise köylülerin AKP’ye oy vermedikleri gerekçesiyle toz ve çamura mahkum edildiklerine yönelik iddialarını yerinde incelediklerini belirterek şunları söyledi:

Gördüğümüz manzara 2017 Türkiye’sinde bizleri hayrete düşürdü. AKP iktidarının halkımızın tamamından aldığı vergileri yandaş şirketlere ve aile eşrafına dağıtmakta başarılı olduğunu biliyorduk. Halk için kullanılan küçük bölümü ile de ayrım yapmakta hiçbir mahsur görmüyorlar. Bir taraftaki yola asfalt devam ettirip, bir taraftaki yolu asfaltsız bırakmışlar. Vergi toplarken hiçbir ayrım gözetmeyen iktidar, iş bu vergileri tekrar dağıtmak olduğunda paydaş ve yandaşları ayrı bir tarafa, halkı bir tarafa koymakla yetinmiyor, halkı da kendi içinde ayırt ediyor.

DAHA FAZLA