'Başkanlık karşılığında MHP'ye 50 bin kadro verildi'

'Başkanlık karşılığında MHP'ye 50 bin kadro verildi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, başkanlık teklifinin Meclis'ten geçmesi karşılığında MHP’ye kamu kurumlarında 50 bin kadro verildiği iddiasının kulislerde konuşulduğunu aktardı.

'Partili cumhurbaşkanlığı' adı altında başkanlık sistemini getirecek anayasa değişikliği teklifi TBMM'de görüşülmeye devam ediliyor. 

Dün gece görüşmelerin devam ettiği sırada Meclis'ten sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP olarak teklif maddelerinin hiç birine ‘Evet’ oyu vermeyeceklerini söyledi.

"BU CUMHURİYETİ YIKMA PROJESİDİR"

Maddelerin hiçbirinin demokratik olmadığını ifade eden Budak, “Bu bir Cumhuriyeti yıkım projesidir. Bu maddelerin hiçbirisi Cumhuriyet’le örtüşmüyor. Burada tek adamın iki dudağına bütün devleti teslim ediyorlar. Şu anda MHP hikaye anlatıyor. Bu yetkileri eline kim alırsa diktatör olur, Hitler olur, Mussolini olur” dedi.

AKP'DEN MHP'YE 50 BİN KADRO!

AKP ile MHP arasında geçen bir pazarlık sonucu 550 milletvekili sayısının 600’e çıkarıldığını belirten Budak, AKP ile MHP'nin 'başkanlık pazarlığı' yaptığına dair kulislerde konuşulan bir iddiayı da aktararak şunları söyledi:

"Eğer teklifler meclisten geçerse ve aynı zamanda referandumdan da geçerse MHP’ye 50 bin kadro verilmiş. Zaten şu anda kadrolar verilmeye başlanmış. Bunlar kulislerde konuşulanlar. Bir sonraki aşamada, eğer geçerse referandumdan sonra tekrar bir seçim isteyebilirler. Bu seçimde MHP’ye 60 milletvekili sözü verilmiş. MHP kendini kapatıp AKP ile seçime giriyor ve 60 milletvekili oradan gösteriliyor".