Başkan Maçoğlu 'komünist süt' için çalışmalara başladı

Başkan Maçoğlu 'komünist süt' için çalışmalara başladı

Ovacık'ın komünist belediye başkanı Fatih Maçoğlu, süt ve süt ürünleri üretilmesi için çalışmaları başlattı.

Dersim'in Ovacık ilçesinin komünist belediye başkanı Fatih Maçoğlu, Ovacık’ta hayvancılığın geliştirilmesi ve Ovacık markasıyla süt ve süt ürünleri üretilmesi için çalışmaları başlattı.

Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mustafa Güler’in düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda, Mersinli bir süt üreticisi firma süt ve süt ürünleri üretimi konusunda; bir enerji firması ise güneş enerjisi santralleri yatırımları konusunda Ovacık Belediyesi’ne danışmanlık hizmeti vermeye talip olduğunu söyledi.

Maçoğlu da sağlıklı temel gıdanın herkesin hakkı olduğuna dikkat çekerek, Ovacık’ta hayata geçirmeye çalıştıkları modelin kapitalizme karşı korunma yollarından biri olduğunu söyledi.

[ih2]

'ÖZGÜR, BİREYSEL, KÖYLÜ ÜRETİM'

Cumhuriyet'in haberine göre; Ovacık’ta geçmişte günlük 10 ton süt işlenebilecek bir mandıra olduğunu ancak bugün çalışmadığını belirten Maçoğlu, “Mesele hayvancılıkla ilgili altyapı çalışmasının olmaması. Hayvancılık çökmüş durumda. Biz bunu biraz daha alevlendirmek istiyoruz. Sağlıklı gıda bulamayan insanlar arayış içinde. Biz de bunun adımlarını atıyoruz. Başarabileceğimizi düşünüyoruz. Bu dert sadece bizim derdimiz değil. Bütün insanlar aynı dertte. Sadece bir yerden başlamak gerekiyordu. Özgür, bireysel ve köylü üretimi geliştirmemiz lazım. Türkiye’nin bütün toprak parçaları üzerinde bu yapılmalı” diye konuştu.