Başbakan Yıldırım'dan CHP’ye: SİHA’ya neden karşısınız?

Başbakan Yıldırım'dan CHP’ye: SİHA’ya neden karşısınız?

CHP’ye “Silahlı İnsansız Hava Araçlarına neden karşısınız?” diye soran Yıldırım, “Önce adalet diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın” dedi.

CHP İstanbul Milletvekil Sezgin Tanrıkulu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından devletin, insansız silahlı hava araçlarıyla (SİHA) sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü yazmasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada CHP’yi hedef alarak şunları söyledi:

“Neymiş, SİHA'lara karşılarmış... Niye karşısınız? Yol yaparken alçakça öldürülen işçiler varken sesi çıkmayanlar... Korucuya, polise, askere, jandarmaya gözünü kırpamadan silah doğrultan alçakları teknolojinin imkanlarıyla bertaraf ederken neye karşı çıkıyorsunuz. Bu lafları edeceğinize 'adalet' diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın da öyle konuşun. Bu iftiraları sorumsuzca seslendirenlere yazıklar olsun. Bu devletin parasıyla geçinip utanmadan sıkılmadan hala bu lafları söyleyebiliyorsunuz. Önünüzde iki yol var... Teröre açıktan destek veriyorsunuz. Peki yarın oy istemek için vatandaşın önüne gittiğinizde bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız.”