Başbakan Yıldırım'dan Almanya'ya Gümrük Birliği yanıtı: Sanki biz de can atıyoruz

Başbakan Yıldırım'dan Almanya'ya Gümrük Birliği yanıtı: Sanki biz de can atıyoruz

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'in açıklamasını eleştirerek, "Gümrük Birliği güncellenmesin' diyorlar, sanki biz de can atıyoruz. Bu tip açıklamalar Avrupa'ya da zarar verir, Türkiye'ye de zarar verir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde karayolunun temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. 

"FETÖ'CÜLERLE KOL KOLA YÜRÜMEK SANA YAKIŞMAZ"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım, "CHP Genel Başkanı ne diyor? Türkiye güvenli değil, mal, can güvenliği yok. Türkiye'ye gitmeyin diyor. Türkiye'nin dostu olmayanlar da aynı şeyi söylüyor. Sana yakışan ülkeni yabancılara kötülemek değil, ülkenle gurur duymak. Yollarda FETÖ'cülerle kol kola yürümek sana yakışmaz" dedi. 

"GEREKİRSE FIRAT KALKANI'NDA OLDUĞU GİBİ..."

Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrlündeki alanlara yönelik operasyon düzenlenebileceğini belirten Yıldırım, "Katil her terör örgütünün yaptığı gibi bunlar da çaresiz kalıca sivilleri hedef almaya başladılar. Eren Bülbül'ü şehit ettiler. Bunlar çocuk katili. Bu terör unsurlarını bırakın ülkemizde, sınırlarımızın yakınlarında bile var olma şansı vermeyeceğiz. Sınırı güneye geçince PKK'nın adı birdenbire değişiyor, YPG oluyor. Terörün A'sı, B'si, C'si olmaz. Terörün her türlüsü kötüdür, gereken cevap da verilecektir. Gerekirse Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi terörün başını ülkemize yaklaşmadan sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten asla çekinmeyeceğiz" dedi. 

"SANKİ BİZ CAN ATIYORUZ"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği'ne ilişkin açıklamalarına yanıt veren Yıldırım, "Sayın Merkel, hiç şık olmayan açıklamalar yapıyor. Gümrük Birliği konusunda Türkiye'nin önünü açmayın diyor. Almanya adeta AB'ye talimat veriyor. 28 ülke var AB'de. Hani Avrupa değerleri. Hani Avrupa'daki hoşgörü. Bir ülkenin talimatı ile AB iş yapacaksa zaten o birlikten hayır gelmez. 'Gümrük Birliği güncellenmesin' diyorlar, sanki biz de can atıyoruz. Bu tip açıklamalar Avrupa'ya da zarar verir, Türkiye'ye de zarar verir. Onun için bir kez daha Almanya'yı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Türkiye kimsenin parmak sallayarak hizaya getireceği ülke değildir. Türkiye uluslararası platformda konuşur görüşür konularını müzakere eder. Türkiye düşmanlığı üzerinden prim yapmak isteyenlere de müsamaha gösteremeyiz" ifadelerini kullandı.