Başarı hikayesi sahte çıktı

Başarı hikayesi sahte çıktı

Tüm Türkiye, Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandığını açıklayan N.K.'yı konuşuyordu. Başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve milletvekillerinin sosyal medyada ki tebrik mesajlarını teker teker silmesi üzerine şüphelenilen ve araştırılan başarı öyküsü sahte çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre, meslek lisesi mezunu olan ve Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandığını açıklayan N.K. isimli öğrencinin Tıp Fakültesini kazanmadığı ortaya çıktı.Radyo Televizyon Grafik bölümü mezunu olan öğrencinin sınav sonuç belgesinde oynama yaptığı, fakat sonuçlarda çelişki olmasına rağmen kimsenin bu durumu fark etmediği anlaşıldı. Öğrenciyi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz makamında misafir ederken, il Milli Eğitim müdürü ve çok sayıda milletvekili tebrik etmişti.

BÖYLE BİR KAYIT YOK

N.K.'nin üzerinde oynama yaptığı sonuç belgesiyle Hacettepe Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırdığı iddia edilirken, Hacettepe Üniversite ise öğrenciye ait herhangi bir kayıt olmadığını açıkladı.

N.K.'nın sonuçlarla oynadığının anlaşılmasının ardından tebrik mesajları atan milletvekilleri tweetlerini tek tek sildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrenci ile ilgili internet sitelerine koydukları haberleri kaldırdı.

DAHA FAZLA