Barzani: Bağdat ile ikili bir anlaşma yapılırsa referandum ertelenebilir

Barzani: Bağdat ile ikili bir anlaşma yapılırsa referandum ertelenebilir

IKBY Başkanı Barzani, referandumun ertelenmesini isteyenlere alternatif teklif sunma çağrısı yaparak, "Erbil ve Bağdat arasında, referandumun yerini tutacak ikili bir anlaşma yapılıp ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından desteklenir ve yerine getireceğine dair garanti verilirse, o zaman referandumun alternatifi olur" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık referandumu kampanyası kapsamında Erbil'in Soran ilçesinde düzenlenen 'evet mitingi'nde halka seslendi. 

Barzani konuşmasında, referandumu erteleme taleplerine ilişkin, "Eğer referandumun yerini tutacak bir teklif sunulursa hiç problem değil, ancak referandum gibi bir alternatif yoksa bunun ertelenmesi imkânsızdır." ifadelerini kullandı. 

"REFERANDUMUN YERİNİ TUTACAK BİR ANLAŞMA"

Barzani açıklamasının devamın, "Bağdat ile sorunları çözmemiz lazım. Bu da, şöyle olabilir: Erbil ve Bağdat arasında, referandumun yerini tutacak ikili bir anlaşma yapılıp ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından desteklenir ve yerine getireceğine dair garanti verilirse, o zaman referandumun alternatifi olur. Ancak size gerçeği söylemem gerekirse Bağdat bu konuda istenilen şekilde adım atmış değil" şeklinde konuştu.