Barcelona'da IŞİD saldırısı: 14 ölü, 100 yaralı!

Barcelona'da IŞİD saldırısı: 14 ölü, 100 yaralı!

Barcelona'da bir minibüs yayaların arasına daldı. Olayda 14 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

İspanyada Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barcelona'da bir minibüs trafik ışıklarında bekleyen yayaların arasına daldı. Kentin en işlek yerlerinden olan La Rambla caddesinde meydana gelen olayda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. 

İSPANYOL BASINI: SALDIRIYI DRİSS OUKABİR GERÇEKLEŞTİRDİ

Akşam saat 17.00 sıralarında meydana geldiği bildirilen olayda, yayalara çarpan şahıs aracından inerek kaçtı. Saldırgan polis operasyonu sonucunda saatlerde sonra yakalandı. 

İspanyol basını saldırganın 20'li yaşlarda Driss Oukabir adlı Fas asıllı bir İspanya vatandaşı olduğunu duyurdu. 

1 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Olayda ikinci bir saldırganın bulunduğu bildirildi. İspanyol basını saldırganın polisle girdiği çatışmada öldürüldüğünü duyurdu. 

RESTORANA SİLAHLI BASKIN İDDİASI YALANLANDI

Bu olayın ardından 2 silahlı saldırganın "Luna de Istanbul" adlı bir Türk restoranına girdiği iddia edilmişti. Katalan polisinden yapılan açıklamada, böyle bir olayın gerçekleşmediği aktarıldı. 

IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD, saldırıyı üstlendiğini Amaq adlı yayın organı üzerinden duyurdu.

Örgütten yapılan açıklamada saldırının "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'ta düzenlediği saldırılara yanıt niteliğinde" olduğu belirtildi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "bu bir cihatçı saldırıydı" dedi.

BİR TÜRK AĞIR  YARALI

İspanya'daki terör saldırısında ağır yaralananlar arasında bir Türk'ün olduğu açıklandı.